Situație inedită în România. O femeie locuiește singură într-un bloc. Cum a ajuns bătrâna să fie unica locatară din imobil

in Diverse de

În România există un bloc în care locuiește o singură persoană, o bătrânică de 85 de ani. Nu are vecini cu care să se certe, nu are nici administratori care să țină ședințe aproape săptămânal să ceară locatarilor bani în plus pentru cine știe ce reparații are nevoie imobilul, dar poate că asta e și drama femeii: este singură într-o clădire fantomă și nimeni nu o ajută.

Tanti Ana este singura locatară dintr-un bloc din Poiana Ruscă
Blocul respectiv se află în localitatea Poiana Ruscă, la 25 de kilometri de orașul Hunedoara al județului cu același nume. Tanti Ana a rămas în bloc după ce ceilalți locatari au plecat pe rând, toți din cauza condițiilor mizerabile pe care le oferă periferia localității. Fără locuri de muncă după închiderea carierei de dolomiți, deci fără perspective, toți vecinii au părăsit-o în timp pe bunica Ana.

Femeia nu a avut încotro și nu și-a permis să se mute în altă localitate, ci a stat să stingă lumina în blocul-fantomă. Bătrâna se mișcă cu greu și duce o luptă de supraviețuire cum rar ne este dat să vedem. Cu toate că singurătatea o apasă și nimeni nu îi este aproape când are nevoie de ajutor, femeia își amintește cu mare drag de vremurile când era forfotă în Poiana Ruscă.

Blocul aparține unei firme private, primăria nu poate interveni
„Sute de oameni, domnule, o fost în carieră, o fost şi aici. Oamenii toţi au pleca tla lucru, că dacă nu a mai emrs combinatul, oamenii toţi s-au, au avut copii la şcoală”, a mărturisit bătrânica pentru reporterii de la Observatorul Antenei 1, scrie observator.ro.

Singura persoană care o vizitează este o altă bătrână aflată la câțiva kilometri distanță de ea, însă foarte rar, căci femeia suferă de diabet și are și ea problemele sale. Primarul din comuna Ghelari spune că nu poate interveni în acest caz deoarece blocul aparține unei firme private.