Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Situație de toată jena: În România, lupta politică a fost pusă înaintea interesului național. Premierul japonez Shinzo Abe nu s-a putut întâlni cu omologul său român deoarece acesta a demisionat

in ExtraNews/Politic de

Faptul că PSD schimbă prim-miniștrii ca pe mănuși, în urma unor ședințe CEx, a început să nu mai mire pe nimeni. Oamenii fac doar ceea ce pot, adică luptă pentru putere. Dar, vă întrebați cât de mult a fost terfelită onoarea națională de faptul că spectacolul politic care a dus la demisia premierului s-a întâmplat cu o zi înainte de vizita trimisului Împăratului, care este reprezentantul celei de-a treia puteri economice a lumii?

Premierul japonez Shinzo Abe a traversat jumătate de lume(8.700 km) ca să facă afaceri cu România și a aterizat astăzi la București cu o delegație de 30 de oameni de afaceri ca să descopere că nu mai avem Guvern și nu are cu cine să vorbească.
Vizita era programată de ceva timp, însă Dragnea și PSD au uitat care este interesul național. Nu au putut să mai aștepte o zi sau două pentru spectacolul lor ieftin.

Premierul Shinzo Abe, reprezentant al unei țări în care punctualitatea este literă de lege, a fost pus într-o situație extrem de neplăcută, aflând că ceremoniile de la Palatul Victoria nu mai pot avea loc, deoarece România nu mai are premier. La Guvern, a mai ajuns doar o delegație formată din oameni de afaceri japonezi.

Prim-ministrul nipon, s-a trezit cu o gaură în program, făcută de disputa din PSD, așa că, a mers la Muzeul Satului, pentru a-și mai umple timpul.

Deși pentru orice Guvern, dezvoltarea economică ar trebui să fie prima prioritate, Japonia fiind una dintre cele mai industrializate țări din lume, politicienii noștri au considerat că prima prioritate este schimbarea unui premier și nu pe motive de competență, ci doar pentru motivele meschine ale intereselor din rândul coaliției majoritare.

Bine că am mai avut președinte și nu a fost suspendat și el. Drept care, premierul nipon, a ajuns la Palatul Cotroceni, așa cum era programat.
Premierul Japoniei și președintele României au discutat în spatele ușilor închise despre dezvoltarea relațiilor politice, economice și culturale între România și Japonia, dar și despre problema securității din regiunea Mării Negre ori a Coreei de Nord.

În seara zilei de marți, în cinstea premierului Shinzo Abe are loc un dineu special.

Noroc că președintele României a salvat ceea ce s-a mai putut salva din onoarea românilor, iar premierul nipon, diplomat, nu a făcut referire la criza politică din țara noastră și nici la faptul că programul i-a fost dat peste cap.

Ultimile din

Mergi la SUS