Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Situația tensionanta in Germania! Miting după ce un AFGAN a UCIS o COPILĂ

in Extern de

Situația din Germania este din ce în ce mai tensionată. Între protestele kurzilor împotriva lui Erdogan și criticile Opoziției, cancelarul german, Angela Merkel, trebuie să se confrunte și cu mitinguri contra imigrației. Un protest dintr-un oraș din sud-vestul statului care acuză uciderea unei adolescente de către un migrant este doar ultimul dintre acestea.

Câteva sute de oameni s-au adunat să protesteze în Kandel, un oraş din Germania cu o populaţie de 9.000 de locuitori din landul german Renania-Palatinat pentru a protesta la o lună după ce o adolescentă de 15 ani a fost ucisă. Se pare că vinovat de această faptă s-ar face fostul ei iubit, un refugiat afgan, conform reprezentanților poliției, citați de agenția dpa.

Alianţa Femeilor din Kandel a organizat un marș care se întindea de la magazinul unde a fost ucisă adolescenta, Mia, până în piaţa centrală a oraşului. Protestatarii au scandat în continuu „Siguranţă pentru noi şi copiii noştri”.

În aceeași piață a fost organizat simultan și un contra-protest, sub umbrela unei platforme politice cu scop antirasist.

Refugiatul afgan, în vârstă tot de 15 ani, ar fi declarat la starea civilă că este mult mai tânăr pentru a se asigura că poate rămâne în Germania, acuză tatăl victimei

Înainte de a fi ucisă, Mia înaintase o plângere la poliţie împotriva fostului său iubit pentru insultă, ameninţare şi hărţuire.

Sursa: AGERPRES


Ultimile din

Mergi la SUS