Singurul bebeluș născut în zona contaminată din Cernobîl are 19 ani! Mama fetei: ”E un simbol al renașterii!”

in Extern de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Despre dezastrul de la Cernobîl s-a vorbit mult în ultima perioadă, iar acum a ieșit la iveală povestea singurului bebeluș care s-a născut în zona contaminată, întrucât părinții ei au refuzat să se mute.

Mariyaka Sovenko a venit pe lume în 1999, chiar în zona contaminată din Cernobîl, întrucât părinții ei au refuzat să se mute într-un loc mai sigur, deoarece autoritățile nu le-au pus la dispoziție o locuință.

Ba mai mult, ea este studentă la o universitate de top din Kiev, unde și muncește. Venirea ei pe lume, însă, n-a fost privită cu ochi buni de autorități, întrucât au încercat să să ascundă nașterea sa din cauza rușinii că un copil s-a născut într-o familie de muncitori care locuiau ilegal la 30 de kilometri de Cernobîl.

La scurt timp după venirea pe lume a acesteia, părinții ei au trecut prin momente dramatice, întrucât după refuzul lor de a se muta, părinții au fost acuzați de „uciderea” fiicei lor, deși familia a dus un trai normal: tânăra înota într-un râu din apropiere, unde tatăl său pescuia și se hrănea cu laptele de la vaca care păștea pe pășunile din jurul Cernobîlului.

”Dacă oamenii au impresia că este vreun mutant sau că are două capete, se înșală amarnic. Este un copil minunat și foarte sănătos.

Nu o interesează să fie unică prin faptul că s-a născut la Cernobîl”, a declarat și o prietenă. ”Dimpotrivă! Este un stigmat faptul că s-a născut acolo”, a mai completat ea.

”Oamenii cred că Mariyka este un simbol al renașterii de la Cernobîl, un semn de la Dumnezeu că zona revine la viață”, a mărturisit și mama fetei, în vârstă de 66 de ani.

Femeia a confirmat, de asemenea, că fiica ei este sănătoasă și o vizitează frecvent, ea continuând să trăiască și să muncească în zona contaminată.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...