Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Doha. Felicitări!

in ExtraNews de

Simona Halep (3 WTA) şi-a continuat parcursul bun în turneul de tenis de la Doha, Qatar, a trecut de Julia Goerges (16 WTA), 7-6 (1), 7-6 (6), şi s-a calificat în semifinalele competiţiei.

După ce în turul doi a trecut în minimum de seturi de Lesia Tsurenko, astăzia fost rândul Juliei Goerges să fie depăşită de fostul lider mondial. Dacă în urmă cu 24 de ore Simona a avut o evoluţie entuziasmantă, meciul de azi a avut suişuri şi coborâşuri.

Simona a pornit ca din tun şi după doar 14 minute se distanţase deja la 4-0. Chiar dacă a avut minge de 5-0 pe serviciul adversarei, Halep nu a reuşit să închidă game-ul şi Goerges a pus primul punct în dreptul ei pe tabelă. Mai mult, Goerges a câştigat imediat şi un break. Simona a ripostat instantaneu şi a refăcut diferenţa de 2 break-uri. A servit imediat pentru set, dar mai multe greşeli neforţate au impiedicat-o să-l şi inchidă, jucătoarea noastră ratând inclusiv două mingi se set.

România este în mare doliu național. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 13.00, la Cimitirul Bellu din București

Scenariul s-a repetat şi în game-ul următor, Simona a mai ratat o minge de set, iar Goerges a luat game-ul şi s-a apropriat la 5-4. Jucătoarea din Germania a dus până la capăt revirimentul, a egalat la 5 şi a trecut imediat în avantaj, iar Halep s-a văzut nevoită să sevească pentru a rămâne în set, un scenariu imposibil de prevăzut după cum decurseseră ostilităţile în primele 4 game-uri.

La 5-6 şi 0-15, Halep s-a trezit din pumni, a luat 11 din următoarele 12 puncte şi a rezolvat câştigarea primului set după un tiebreak adjudecat cu 7-1 Simona a început ezitant setul secund şi adversara a făcut repede break-ul, 1-2.

Au urmat 6 game-uri în care fiecare jucătoare şi-a valorificat avantajul serviciului iar Goerges a ajuns să servească pentru câştigarea setului. Exact ca în finalul primului set, Halep şi-a ridicat nivelul jocului şi a reuşit să se impună pe serviciul adversarei şi să trimită setul în tiebreak.

Tiebreak-ul a fost un thriller în miniatură. Goerges s-a distanţat la 4-1 cu două minibreak-uri, a avut şi 5-2, şi 6-4, dar Simona a rezistat, a salvat cele două mingi de set şi l-a câştigat în cele din urmă cu 8-6. Halep, care şi-a asigurat încă de ieri urcarea pe locul 2 în următorul clasament mondial, va juca în semifinale cu Elina Svitolina.

Calificarea în semifinale este recompensată la Doha cu un premiu de 45.320 de dolari şi cu 185 de puncte WTA. Simona Halep, câştigătoare la Doha în 2014, a jucat anul trecut în semifinale la Qatar Open, când competiţia era de categorie Premier 5.