Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Si uite-asa s-a îmbogățit Grațiela Gavrilescu din afacerile cu statul! Ce spune declarația ei de avere

in Politic de

Gabriela Gavrilescu, vice-premierul Guvernului Dăncilă nu este o femeie săracă,ba dimpotrivă una care își poate permite o viață de lux.
Veritabil politician al Ploieștiului, Grațiela Gavrilescu este o apropiată a familiei baronului Mircea Cosma.
Deputat de Prahova din anul 2006, Gavrilescu s-a ocupat inițial de afaceri private. Începând cu anul 2002, deputata apărea că asociată sută la sută a firmei Geltom SRL; însă, din anul 2006, de când Gavrilescu ajunge parlamentar, SRL-ul este preluat de soții Ilie și Isabela Ciornea, sora respectiv cumnatul Grațielei Gavrilescu. Cum ar veni, deputata și-a cedat firma familiei, după cum arăta jurnalitul Silviu Mănăstire în emisiunea Dosar de Politician, în timpul campaniei alegerilor locale din 2016, când Grațiela Gavrilescu visa la funcția de primar al orașului Ploiești.

Ulterior, ca prin minune fosta firmuliță a deputatei Gavrilescu, de care se ocupă sora și cumnatul, a început să se îngrașe din banii statului și să încheie contracte de lucrări cu instituții publice din județul Prahova.

Coform documentelor oficiale, SRL-ul Geltom a luat bani de la Inspectoratul Școlar Prahova, de la școala generală Mihai Eminescu din Ploiești, de la grupul școlar Sfântul Apostol Andrei, de la Universitatea de petrol și gaze, dar și de la diverse primării de comună din județ. În total firma Geltom a semnat peste 200 de contracte, mai mici sau mai mari, cu instutii publice și primarii din județul Prahova în timpul mandatelor de deputat ale acesteia, adică între anii 2007 și 2016. În intervalul menționat, Gelrom a încasat peste 1 milion de dolari numai din contracte cu statul.

Coincidențele continuă, iar cele mai interesante contracte semnate de firma Geltom au fost cu spitalul județean Prahova, aflat în subordinea baronului Cosma, apropiat al deputatului ALDE.

Între anii 2012 și 2013 compania Geltom a încasat circa 100 de mii de euro de la spitalul județean pentru diverse lucrări de reparații și modernizări. Din rechizitoriile procurorilor DNA de la Ploiești rezultă că baronul Mircea Cosma știa foarte bine cine și de ce încasează bani de la instituțiile aflate în subordinea sa.

De-a lungul timpului aceasta, alături de soț, a adunat o avere considerabilă. Potrivit declarației de avere din iulie 2017, cei doi au moștenit două terenuri în Vrancea, unul forestier și unul agricol, un teren agricol în Neamț și au cumpărat un teren intravilan în Ploiești, Prahova. Tot în Ploiești și-au cumpărat și o casă de locuit, cu suprafață de 174 metri pătrați, achiziția fiind făcută în 2016, scrie ziarulincomod.ro.

De asemenea, vicepremierul Grațiela Gavrilescu deține trei autoturisme, două dintre acestea cumpărate, o Kia Ceed și o Dacia Logan, și o Kia Opirus moștenită, dar și bijuterii și obiecte de artă cu o valoare estimată la 5.000 de euro.

La data declarației de avere, Gavrilescu menționa și că în ultimele 12 luni vânduse o casă de locuit, un teren cu casă de locuit și un apartament în Ploiești, tranzacțiile însumând 151.000 euro. De asemenea, ministru Mediului menționează că avea și un cont cu 18.500 euro, dar și un credit la Banca Transilvania de 440.465 lei.

Grațiela Gavrilescu a încasat în anul anterior completării declarației de avere (2016) 64.812 lei de la Parlamentul României, iar soțul acesteia, Mihai Gavrilescu, a încasat 49.188 lei de la Romgaz Ploiești, unde lucrează ca inginer.

Totodată, Grațiela Gavrilescu a declarat că are acțiuni la societatea SC ARPACOR SA, firmă din Bucov care se ocupă cu fabricarea săpunurilor, detergenților și a produselor de întreținere.

În acest moment, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, pare să nu fie în grațiile lui Liviu Dragnea. Acest fapt a fost vizibil, vineri, la Pitești, la un eveniment pe tema Centenarului. Prezente la un eveniment public, Viorica Dăncilă și Carmen Dan au exclus-o din grupul lor pe Grațiela Gavrilescu, care a făcut notă discordantă în ceea ce privește accesorizarea vestimentației în concordanță cu evenimentul amintit. Mai exact, acesta nu a fost înștiințată să poarte voalul tradițional românesc, un simbol al Marii Uniri.

Sursa: newsteam.ro

Ultimile din

Mergi la SUS