Sfaturi practice pentru alegerea unui grup electrogen diesel

in Diverse de
horacredit.ro/

Fie că e prima oară când auzi de un grup electrogen sau deja știi în mare despre ce e vorba, cu siguranță nu știi după ce criterii trebuie ales acesta și, în plus, care sunt avantajele cheie de care te-ai putea bucura în urma unei achiziții.

Atunci când rețeaua principală de curent electric se defectează și curentul fluctuează periculos sau chiar pică de tot ar trebui să ai o variantă ”de salvare”. Adică o variantă care să împiedice lipsa alimentării cu curent.

O pană de doar câteva secunde poate să nu însemne nimic atunci când te uiți la televizor, dar atunci când ești la serviciu sau, și mai rău, dacă este vorba de o activitate industrială, această pană de curent poate produce pagube extrem de mari. Tocmai de aceea este foarte importantă prezența și activitatea unor grupuri electrogen diesel: ca tu să stai fără griji, ştiind că esti asigurat cu curent, indiferent când îşi va reveni reţeaua.

Avantajele unui grup electrogen diesel

  • Grupurile electrogene diesel au ca principal avantaj prețul. Motorina este un combustibil eficient din punct de vedere energetic, cu un randament mare, dar cu un preț echilibrat. Datorită acestui aspect și generatoarele diesel au un preț foarte avantajos.
  • Comparând acest timp de grupuri electrogene cu alte generatoare care funcționează pe diferite tipuri de combustibil, putem spune că generatoarele diesel sunt mult mai robuste și mult mai fiabile. Motoarele acestora au fost optimizate de-a lungul anilor și oferă acum nu doar o eficiență maximă, ci se și potrivesc perfect în orice zonă, fie ea și rezidențială, deoarece nu prezintă probleme cu un nivel de zgomot ridicat. Sunt chiar foarte silențioase!
  • Față de generatoarele pe benzină sau gaz, de exemplu, un generator care funcționează pe motorină va rezista mult mai bine în timp – te vei putea bucura de avantajele acestuia pentru zeci de ani.
  • Un alt aspect foarte important și demn de menționat este acela că un generator diesel este mult mai puțin inflamabil față de ”rudele” lor care funcționează pe alte tipuri de combustibil.
  • Aşa cum am spus, atunci când vine vorba despre preţul acestor grupuri electrogene este foarte clar faptul că un astfel de generator este foarte ușor de întreținut și are un raport calitate-preț ideal!

Mai mult, generatoarele performante, de calitate, te vor ajuta să te simți și chiar să fii în control atunci când vine vorba de alimentarea cu curent electric. De exemplu, grupurile electrogene diesel de la Endress Group România au printre dotările standard un panou de control și comandă, buton de oprire de siguranță, amortizoare antivibrații, un dispozitiv care măsoară nivelul de combustibil, o tobă de eșapament rezidențială, uși de acces pe toate cele patru laturi și multe alte funcționalități utile.

Cum alegi un grup electrogen diesel?

Deși inițial pare un proces îndelungat și complicat, alegerea unui generator nu este chiar atât de complexă.

În primul rând trebuie să te hotărăști ce fel de aparate vrei să fie alimentate de către generator. Fie că îl folosești ca sursă principală sau secundară de curent, unele generatoare au o putere mai mare, altele o putere mai mică – și este de evitat să folosești o putere prea mare pentru a alimenta doar o locuință, de exemplu, sau să folosești un generator prea slab pentru o fabrică, de cealaltă parte.

Abia după ce te-ai hotărât asupra acestui aspect trebuie să te gândești ca ce fel de sursă de alimentare îți dorești să îl folosești. Nu toate generatoarele sunt concepute pentru a funcționa perioade lungi de timp, iar dacă forțezi un astfel de generator acesta nu numai că s-ar putea strica, dar riști și să ai întâmplări neplăcute fie cu generatorul, fie cu aparatele pe care le alimentează. În contrast, un generator care este făcut să funcționeze peste 10 ore pe zi nu va merita investiţia în final, dacă îl vei folosi mult mai puțin de atât.

Apoi trebuie să te gândești unde va fi montat generatorul, pentru a alege unul cu o carcasă rezistentă, care să asigure funcționarea chiar și pe temperaturi extreme, fie ele călduri toropitoare sau temperaturi cu mult sub limita de zero grade.

Stai fără griji! Atunci când ai profesioniști precum Endress Group România care să-ți ofere doar produse și servicii de calitate și alegerea unui grup electrogen devine o bucurie pe termen lung!

horacredit.ro/