Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

SFATURI PENTRU ÎNGRIJIREA PĂRULUI VOPSIT

in Frumusete de

Să-ți vopsești părul este foarte simplu. Mai dificil e să-lîintreți în așa fel încât culoarea să reziste, iar firul de păr să nu se degradeze. Iată câteva sfaturi care îți vor fi de ajutor.

Cum menți culoarea părului vopsit mai multă vreme? Cât de des este bine să îl speli? La cât timp e necesar să-l vopsești? Ce tip de produse trebuie să folosești pentru îngrijire? Cu siguranță ți-ai pus aceste întrebări, dar cel mai important lucru de care trebuie să ții cont când alegi produsele de îngrijire este tipul tău de păr.

TIPURILE DE PĂR

Acestea se clasifică în funcție de densitate și porozitate. Densitatea înseamnă grosimea firului de păr, poate fi fin, mediu și gros. Porozitatea este capacitatea firului de păr de a absorbi apa și poate fi diferită pe lungimea unui fir de păr. Adică la rădăcină este puțin mai poros și are mai mult luciu, apoi pe la mijloc firul pare mai umflat și are forma ușor neregulată, iar spre vârfuri deja situația se schimbă, porozitatea fiind mai mare în acea zonă. Se întâlnesc mai rar tipuri de păr care să fie perfect drepte pe toată lungimea firului. Apoi există păr ondulat și creț și cel mai des se iîntâlnește tipul de păr drept la rădăcină, care se umflă spre lungimi și vârfuri.

DACA AI PĂRUL SUBȚIRE

Evită decolorările și vopsitul în exces, deoarece acest tip de păr este fragil, lipsit de volum, se îngrașă mai repede și se electrizează ușor. Spală-l o dată la două, trei zile cu șampoane cu textură ușoară, trasparentă, nu lăptoasă, deoarece acestea încarcă, iar firul subțire nu suportă greutate. Aplică balsam sau mască în cantități mici și doar pe lungimi și vârfuri.

DACĂ AI PĂRUL CU FIR GROS

Îl poți vopsi fără probleme, dar cu decoloratul trebuie să fii atentă, deoarece acest tip de păr e poros cu un diamentru mai mare și absoarbe repede orice produs aplici pe el, iar decolorantul îl face casant și aspru. Fiind puternic și viguros, îl poți spăla o dată pe săptămână. Folosește șampon și mască și evită balsamul, deoarece acesta e prea ușor pentru acest tip de păr.

DACĂ AI PĂRUL NORMAL

Atunci ești fericită! Părul normal ca și grosime și desime este ideal. Îl poți vopsi și decolora liniștită, dar și în acest caz e bine să te îndrume un specialist. Când îl speli, folosește obligatoriu două șamponări – prima îl degresează, iar a doua oferă hidratare și hrănirea firului de păr în profunzime. Șamponul trebuie să aibă consistență lăptoasă, iar în timpul spălării nu trebuie să te grăbești. Spuma de la șampon trebuie lăsată pe păr 1-2 minute, ca să-și facă efectul cum trebuie. Nu trebuie să lipsească balsamul sau tratamentul. Dacă părul este ușor poros, spre drept, este indicat să îl speli de două ori pe săptămână.

REGULI PENTRU TOATE TIPURILE DE PĂR VOPSIT

Spală părul cu apă călduță! Evita folosirea instrumentelor de styling care încălzesc părul – placa de întins părul, ondulator, foehn, bigudiuri electrice. Folosește produse cu SPF, fiindcă vara radiațiile UV îți pot decolora părul. La piscină poartă cască sau spală-te pe cap imediat după ce ai ieșit, pentru a evita acțiunea clorului asupra firului de păr. Dacă te-ai plictisit de culoarea ta și vrei să revii la o nuanță naturală, nu lua primul tub de vopsea care îți iese in cale și îl pui în cap. Sunt mai multe etape până ajungi la culoarea dorită. Mergi la un salon și apelează la sfaturile unui specialist.

CUM PĂSTREZI CULOAREA MAI MULT TIMP

Primăvara și vara se recomandă culorile luminoase, mai deschise, eventual accente deschise pe o bază ceva mai profundă. Ideal ar fi să nu ne îndreptăm spre transformări dramatice, mult prea puternice, pentru că astfel riscăm să avem un look artificial.

CITESTE SI: COAFURI DE VEDETA…

Ultimile din

Mergi la SUS