Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Sfârşit tragic! Copil de 4 ani sfârtecat de un câine de luptă

in ExtraNews de

Un copil de numai 4 ani dintr-un cartier al oraşului maramureşean Sighetu Marmaţiei a avut parte de un sfârşit tragic. Câinele unchiului său, care venise în vacanţă din Italia, l-a atacat şi l-a omorât pe loc.

Martorii la incident, locuitori ai Cartierului Iapa, spun că stăpânul animalului, chiar unchiul copilului, avea câinele doar de două luni. Venise acasă în vacanţă cu tot cu animalul care este înregistrat şi vaccinat în Italia.

Doar o clipă de neatenţie a fost necesară pentru ca bestia să se repeadă la copilul care n-a mai avut nicio şansă.

Cel care a văzut atacul a fost un vecin. Acesta a sunat de urgenţă la 112 să ceară ajutor. Au încercat degeaba bunicii copilului să-l scoată din colţii animalului pe copil, în zadar. Cel mic era lăsat în grija lor de mama care se află la muncă în Anglia.

Potrivit directorului medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş, Ioana Cătană, câinele i-a secţionat copilului laringele şi traheea, decesul survenind pe loc, notează infomm.ro.

Câini de pază şi luptă

Amstaff-ul este prescurtarea de la American Staffordshire terrier, un caine de inaltime medie a caror origini le are in Anglia. In prima parte a secolului 20 a fost acceptat de catre American Kennel Club ca American Staffordshire terrier. A nu se confunda cu Staffordshire Bull Terrier. In Anglia este folosit pentru paza, lupta si ca animal de companie.

Aceasta rasa are la baza rasele White terrier, Fox terrier si Black Terrier. Cele mai mari diferente fata de aceste rase sunt culoarea si agresivitatea. Au inceput sa-si gaseasca drumul spre America inca din anul 1870 unde la inceput au devenit cunoscuti ca Pit dog si Pit Bull Terrier, apoi ca American Bull Terrier si mai tarziu Yankee Terrier.

Numele rasei a fost revizuit în anul 1972 la American Staffordshire Terrier pentru a se distinge de ruda sa din Anglia, notează infomm.ro.

Ultimile din

Mergi la SUS