Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

SFÂNTUL TEODOR ESTE OCROTITORUL TINERILOR CREDINCIOȘI

in Diverse de

La data de 16 mai, Biserica Ortodoxa il pomeneste pe Sfantul Cuvios Teodor cel Sfintit. A ramas in constiinta crestina drept model de smerenie si de credinta.

La 16 mai s-a stins din viata, in anul 367, Cuviosul Teodor cel Sfintit sau Sfintitul. La aceasta data, Biserica Ortodoxa il pomeneste.

CUMA AJUNS LA CREDINTA

Cuviosul Teodor cel Sfintit sau Sfintitul a venit pe lume si a crescut in sanul unei familii crestine in Tebaida. Dar, la varsta adolescentei, a cunoscut invataturile crestine si s-a atasat de acestea. A fost ucenicul marelui Pahomie, iar dupa moartea lui, in anul 347, a fost ales staret al manastirilor din Tabena Egiptului. Pe la varsta de 14 ani, cu binecuvantarea mamei sale, a mers sa locuiasca la o manastire de monahi, in desert. Auzind insa de Sfantul Pahomie, s-a dus la Tabena pentru a-i fi ucenic. Cand a implinit 25 de ani, Teodor cel Sfintit a fost ales, de dascalul sau, ca insotitor in drumurile pe care acesta le facea la manastirile puse sub autoritatea sa.

O VIATA INTRU DUMNEZEIRE

La 30 de ani, a fost sfintit preot din porunca marelui staret. Curand dupa aceasta, a fost numit staret al manastirii din Tabena, Cuviosul Pahomie locuind in continuare in Manastirea Pamvo. Si sora Sfantul Teodor cel Sfintit si-a urmat fratele in credinta la manastirile din desertul egiptean, calugarindu-se si devenind apoi stareta. Cand mama celor doi frati a venit dupa copiii ei, dorind sa-i convinga sa revina la viata lumeasca, acestia au convins-o si pe ea sa ramana la manastire. Pana si celalalt frate, Pafnutie, a luat calea vietii monahale. Cuviosul Teodor cel Sfintit si-a urmat rostul de parinte spiritual al manastirilor intemeiate, mostenire primita de la parintele Pahomie, implinindu-si misiunea cu credinta, pana in ceasul mortii sale, la adanci batraneti. Este considerat protector al tinerilor credinciosi si al vietii dedicate credintei crestine.

Ultimile din

Mergi la SUS