Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Seul a anunțat că suspendă desfășurarea sistemului antirachetă american THAAD

in Extern/ExtraNews
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Noul președinte al Coreei de Sud a decis suspendarea desfășurării unui controversat sistem de apărare antirachetă din SUA care a dus la tensionarea relațiilor cu China și a înfuriat Coreea de Nord.
Ca urmare a desfășurării sistemului THAAD, relațiile dintre Seul și Beijing s-au înrăutățit în mod semnificativ, având efecte negative asupra afacerilor din Coreea de Sud și asupra coreenilor care trăiesc în China. Beijingul se teme că radarul puternic al sistemului ar putea fi folosit pentru a spiona propriile sisteme de apărare și de descurajare nucleară.
Desfășurarea sistemul antirachetă american THADD va fi suspendată până când se va finaliza un studiu privind impactul asupra mediului.
Miercuri, un oficial a declarat pentru CNN că Seulul nu va retrage două lansatoare ale sistemului THAAD, care sunt deja operaționale. Însă patru lansatoare suplimentare, nu vor fi desfășurate până când nu se va finaliza studiul privitor la impactul asupra mediului.
Fostul președinte al Coreei de Sud, Park Geun-hye, predecesorul lui Moon Jae-in, a fost cel care a aprobat desfășurarea sistemul antirachetă american THADD. Sistemul a fost declarat parțial operațional cu o săptămână înainte de alegerea lui Jae-in. Acesta nu a fost informat despre cât de mult echipament militar a fost introdus în țară(este vorba despre cele 4 lansatoare care au fost aduse în țară fără știrea lui).
Statele Unite, în contextul în care tensiunile cu Coreea de Nord s-au amplificat, consideră sistemul antirachetă THAAD, ca fiind vital pentru securitatea din zonă.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS