Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Serbia este hotărâtă să nu recunoască statul Kosovo, cu riscul de a compromite aderarea la UE

in Extern/ExtraNews de

Ministrul sârb de externe, Ivica Dacici, aflat într-o vizită la Buenos Aires, a subliniat că aderarea țării sale la Uniunea Europeană reprezintă prioritatea absolută a politicii externe, dar cu riscul de a compromite aderarea la UE, Serbia este hotărâtă să nu recunoască statul Kosovo.
Ivica Dacici a spus:”Vrem să ajungem la un acord, vrem o soluție justă și durabilă, dar să recunoaștem acte unilaterale-niciodată, nici măcar cu prețul eșecului privind aderarea la Uniunea Europeană. Le datorez multă recunoștintă prietenilor noștri care ne ajută în această privință, din punctul de vedere al sprijinului politic pentru poziția noastră. Argentina este unul dintre cei mai importanți parteneri ai Serbiei”.
Șeful diplomației de la Belgrad, a arătat că Serbia este una dintre cele șase națiuni din Balcanii de Vest care doresc să adere la Uniunea Europeană. Celelalte țări balcanice care vor să adere la UE sunt: Albania, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Macedonia și Muntenegru.
Luna ianuarie a anului 2014 a însemnat pentru Serbia începutul în mod oficial al discuțiilor pentru aderarea la Uniunea Europeană. Reprezentanții Blocului comunitar au cerut o soluționare a disputelor din această țară cu fosta ei provincie, Kosovo, precum și reforme anticorupție din partea Belgradului.
UE cu toate că prin reprezentanții săi a mediat discuțiile dintre Serbia și Kosovo, nu a cerut în mod concret ca Serbia să recunoască Republica Kosovo. Cinci țări din UE nu au recunoscut Kosovo ca stat, iar 113 țări( inclusiv Statele Unite) i-au recunoscut independența față de Serbia.Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS