Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Șerban Nicolae, PSD: ”Dacă ai o persoană coruptă, nu trebuie să arestezi acea persoană”

in Politic de

Într-un interviu acordat Euronews, senatorul PSD Şerban Nicolae a criticat măsura arestului preventiv, pe care a calificat-o drept „răzbunare”, „lupta politică”, „abuz” şi „chiar corupţie”.

În opinia lui Șerban Nicolae, politicienii cu funcţii înalte nu ar trebui arestaţi, pentru că arestul este doar o formă prin care procurorii își arată puterea.

”Dacă ai o persoană coruptă, un demnitar cu funcţie înaltă, nu trebuie să arestezi acea personă. Trebuie să strângi probe. Arestul preventiv nu este o sancţiune, este ca o modalitate de a se arăta puterea procurorilor, este ca o judecată de stradă.

Dacă oamenii văd un demnitar încătuşat, în faţa camerei, în mijlocul nopţii, unii dintre ei simt un fel de satisfacţie, aşa cum simţeau în Roma Antică când intrau gladiatorii în arenă. Dar acesta nu este un sistem judiciar, e răzbunare, este luptă politică, este abuz şi este chiar corupţie“, a declarat, pentru Euronews, liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae.

Romanians march for justice

INSIDERS | Romanian PSD Senator Serban Nicolae condems 'aggressive pre-trial tactics' in our latest report on the country's judicial reforms.Watch the report in full: http://bit.ly/2EbgCkq

Posted by Euronews English on 4 Februarie 2018

Postul britanic Euronews a realizat un reportaj despre “Marşul românilor pentru justiţie”, în care se arată că sute de mii de oameni au manifestat la Bucureşti faţă de modificările legilor justiţiei.

Jurnaliştii de la Euronews au scris că mulţi politicieni români sunt investigaţi pentru corupţie, evaziune fiscală şi folosire frauduloasă a fondurilor europene şi că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, are sarcina de a stopa corupţia la nivel înalt.

Ultimile din

Mergi la SUS