Press "Enter" to skip to content

Senatul american a aprobat miercuri sancțiuni asupra Rusiei, ca reacție la intruziunea cibernetică a acesteia în alegerile din 2016, din Statele Unite

Senatorii americani, atât cei republicani cât și cei democrați, au fost surprinși neplăcut de refuzul lui Donald Trump de a lua măsuri față de Rusia, ca ripostă la amestecul Rusiei în alegerile care au avut loc în anul 2016, în Statele Unite. Kremlinul a negat că are vreo legătură cu atacurile cibernetice.
Președintele american, a declarat la începutul acestui an, că dacă Moscova va susține obiectivele noi de la Casa Albă, sancțiunile impuse Rusiei de către Statele Unite, ar putea fi ridicate.
Pentru a transmite un semnal de alarmă atât Casei Albe cât și președintelui Trump, Senatul american a votat cu o majoritate de 97 de voturi pentru, susținerea sancțiunilor impuse Rusiei, într-un proiect de lege mai amplu, care mai departe va merge în Parlament și apoi la președintele Trump pentru aprobare.
Au existat și două voturi „împotrivă”pe proiectul de lege, ele aparținând unor senatori republicani.
Sancțiunile sunt sub forma unui amendament atașat unui proiect de lege pentru consolidarea sancțiunilor asupra Iranului și sunt impuse rușilor care au încălcat drepturilor omului, au furnizat arme regimului sirian sau au efectuat atacuri cibernetice în numele guvernului rus. De noile sancțiuni sunt vizate sectoare cheie ale economiei rusești, inclusiv mineritul, transportul maritim și căile ferate.
Senatorul din Carolina de Sud Lindsey Graham a declarat pe CBS că:”Orice membru al Congresului care nu dorește să pedepsească Rusia pentru ceea ce a făcut, trădează democrația” și că „Și dacă președintele nu ar semna acest proiect de lege, el ar trăda democrația”.

 

Trimite prietenilor
Creare Site Web by O24.RO