Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Șeful NASA vorbește despre găsirea de viață extraterestră

in Stiinta de

Charles Bolden a comentat asupra a ceea ce s-ar întâmpla dacă NASA ar întâlni o formă de viață extraterestră.

Descoperirea că nu suntem singuri în univers este probabil să fie una dintre cele mai importante evenimente din istoria omenirii – dar ce proceduri avem pentru a față unei astfel de eventualități?

Potrivit administratorului NASA, Charles Bolden, o întâlnire cu o formă de viață extraterestră inteligentă este atât de puțin probabilă, că agenția spațială nu are politici puse în loc pentru a face față la o astfel de situație.

„Avem linii de procedură pentru a face la formele de viața extraterestră microbiană, dacă vom găsi”, a declarat Bolden

„De fapt, avem proceduri care ne împiedică să, de exemplu, apropiem de zone care pot să fie surse de organisme vii pe Marte, pentru că nu vrem să contaminăm zona.”

Această politică de evitare, de asemenea, este ca un ecou dat de profesorul Stephen Hawking, care, spre deosebire de Bolden, pare să ia posibilitatea de contact cu viață inteligentă mult mai în serios.

„Noi nu știm prea multe despre extraterestri, dar știm despre oameni”, a declarat recent.

„Daca te uiti la istorie, contactul dintre oameni si organisme mai puțin inteligente au fost de multe ori dezastruoase din punctul lor de vedere, și întâlniri între civilizații avansate cu cele cu tehnologie primitivă au decurs dezastruos pentru cele cu tehnologie mai puțin avansată.”

„O civilizație care a citit unul dintre mesajele noastre ar putea fi cu miliarde de ani mai avansați față de noi. Dacă este așa, acestea pot fi mult mai puternice, și ar putea să ne vadă la fel cum privim noi bacteriile.”

Ultimile din

Mergi la SUS