Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Şeful Jandarmeriei, anunț de ultima oră. Jandarmul care a lovit protestatarii, anchetat de Parchetul Militar. Ce pedeapsă riscă

in ExtraNews de

Parchetul Militar s-a autosesizat și a deschis o anchetă în cazul jandarmului Răducu Șerban, filmat în timp ce lovește protestatarii în timpul manifestației de sâmbătă, din București.

“Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la incidentele petrecute cu ocazia manifestaţiei din data de 20 ianuarie 2018, ce s-a desfăşurat în Piaţa Universităţii din Bucureşti, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele: La data de 22 ianuarie 2018, procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă prev. de art. 296 alin. 2 din Codul penal, constând în aceea că unul dintre jandarmii din dispozitivul desfăşurat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice a agresat fizic una sau mai multe persoane, pe fondul unei busculade create în zona cordonului de protecţie”, transmit procurorii Parchetului Militar într-un comunicat.

Răducu Șerban a fost filmat, sâmbătă, în timp ce lovește mai multi protestatari, printre care și o persoană în vârstă.

Anunț important al șefului Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, cu privire la jandarmul filmat când lovea protestatarii sâmbătă seară, în Piaţa Universităţii.

Sebastian Cucoş a declarat că Răducu Șerban, jandarmul violent, îşi va continua activitatea în cadrul Jandarmeriei până când i se va demonstra vinovăţia.

„Vă asigur că Jandarmeria va analiza imaginilie şi va lua măsuri în cazul jandarmului. Cel puţin până se demonstrează vinovăţia acestuia, el îşi va continua activitatea”, a declarat şeful Jandarmeriei Române luni seară, la televiziunea publică, potrivit news.ro.

El a confirmat indirect faptul că jandarmul care a lovit protestatarii sâmbătă este acelaşi care l-a apărat pe Liviu Dragnea anul trecut, când liderul PSD a fost la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), şi a îmbrâncit jurnaliştii, precizând că atunci nu s-a impus cercetarea disciplinară pentru că nu s-a constatat că a făcut ceva care contravine legii.

De asemenea, şeful Jandarmeriei a susținut că misiunea de sâmbătă seară a forţelor de ordine a fost un succes: „Misiunea de sâmbătă nu a diferit cu nimic de celelalte, poate doar spaţiul a diferit puţin, pentru că Piaţa Universităţii este mai mică. Oamenii nu au fost blocaţi la metrou, suprafaţa trotuarului de la fântâni era plină, oamenii care ieşeau de la metrou nu mai aveau loc, aşa că jandarmii au blocat ieşirea de la cealaltă şi i-au redirecţionat pe oameni în partea cealaltă. În astfel de situaţii, se minimalizează foarte multe efortul jandarmilor. (….) Atât timp cât nu avem persoane rănite, cât oamenii care au fost acolo au avut situaţia gestionată corect, în lipsa unui organizator, misiunea a fost un succes”.

Ultimile din

Mergi la SUS