Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Şeful aviaţiei militare americane din Europa a vizitat România

in Extern/ExtraNews/Politic de

   Generalul Tod D. Wolters, comandantul Forţelor aeriene ale Statelor Unite din Europa (USAFE) şial Comandamentului aerian aliat de la Ramstein,a efectuat o vizită în România, unde a avut întrevederi, la sediul Ministerului Apărării, cu ministrul Gabriel Leş, și de șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă.

   Temele discuţiilor au fost implementarea deciziilor adoptate la Varşovia pentru consolidarea posturii aliate de descurajare şi apărare, cooperarea dintre forţele aeriene din România şi SUA, precum şi evoluţiile recente din mediul internaţional de securitate.

   Ministrul Leș și generalul Wolters au evaluat progresul înregistrat în prezenţa aeriană avansate a NATO în partea de sud a flancului estic al Alianţei şi în intensificarea participării forţelor aeriene americane şi ale altor state aliate la misiunile de poliţie aeriană şi la exerciţiile desfăşurate în România şi în zona Mării Negre. Generalul Wolters a recoonfirmat angajamentul de a consolida prezenţa capacităţilor aeriene aliate în regiune în următorii ani, pentru a asigura capacitatea adecvată de răspuns la provocările la adresa apărării colective.

   Gabriel Leş a prezentat priorităţile din domeniul modernizării și înzestrării forţelor armate şi a evidenţiat importanţa avansării colaborării româno-americane pe dimensiunea tehnico-militară. În context, partea română a adresat mulţumiri pentru sprijinul acordat de SUA în modernizarea capabilităţilor forţelor aeriene, prin programul de achiziţie al avioanelor F-16 şi prin alte programe de înzestrare cu capacităţi aeriene sau de apărare aeriană care sunt pe rol sau în diferite stadii de pregătire.

   Pe timpul discuţiilor cu şeful Statului Major General, general Nicolae Ciucă, au fost abordate subiecte referitoare la contribuţia României şi a SUA la componenta aeriană din cadrul prezenţei înaintate pe flancul estic al NATO, la misiunile executate de către Armata României, cu acces pe eforturile de adaptare la provocările actuale ale mediului de securitate, şi la exerciţiile bilaterale şi multinaţionale majore care se vor desfăşura, în acest an, pe teritoriul național, în scopul creșterii interoperabilității operaţiilor pe timpul executării transportului, sprijinului şi misiunilor aeriene. (foto: mapn.ro)Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS