Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Şefa Tarom confirmă că a fost demisă pentru că nu a ţinut avioanele la sol în ziua moţiunii. Reacţia lui Răzvan Cuc

in ExtraNews de

Mădălina Mezei, directorul Tarom revocat din funcţie marţi seară, a confirmat că motivul real al demiterii sale a fost faptul că a refuzat să menţină la sol aeronavele companiei în ziua moţiunii, aşa cum i-a cerut ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Fostul director Tarom a declarat pentru Mediafax că va depune plângere penală împotriva lui Răzvan Cuc, care a reacţionat pe Facebook şi a spus că sunt doar minciuni aruncate pe piaţă şi că Mădălina Mezei nu a înţeles nimic din funcţia pe care a deţinut-o.

„Asta este intuiţia mea, da, este adevărat. Informaţiile care circulă sunt adevărate. Domnul Cuc s-a răzbunat pe mine şi m-a demis în cel mai josnic mod. Sunt nişte aspecte care circulă, domnul Orban le-a declarat, le-a aflat nu ştiu din ce sursă. Eu pot doar să confirm. Am să fac plângere penală împotriva domnului ministru Cuc. Consiliul de Administraţie este o unealtă, au invocat nişte motive care nu stau în picioare şi le-am demonstrat prin toate documentele din partea partenerilor cu care am intrat în discuţii”, a spus Mădălina Mezei pentru Mediafax.

Fostul director Tarom a confirmat, astfel, afirmaţiile preşedintelui PNL, care a declarat că „sunt foarte mulţi în Tarom cei care spun că demiterea directoarei este pentru că ea a refuzat să ţină avioanele la sol la moţiunea de cenzură, ca să nu vină parlamentarii pentru că erau cursele de la Iaşi, Timişoara, Cluj, care aduceau peste 20 de parlamentari ai opoziţiei şi care dacă n-ar fi aterizat la timp, nu puteau să vină să voteze moţiunea“.

Mezei a spus că nu va permite acest lucru, întrucât orice decizie greşită riscă să genereze declinul companiei aeriene. „Dumnealui n-a înţeles că prin mandatul meu nu puteam să fac aşa ceva. Oamenii noştri, piloţii, sunt oameni liberi care nu stau să răspundă comenzilor unui CEO. I-am spus că nu voi face niciodată aşa ceva“, a spus Mezei pentru Hotnews.

„Am venit aici chemată să salvez Tarom, aşa mi s-a spus. «Vrem să salvăm Taromul şi ne bazăm pe dumneavoastră», a spus domnul ministru, apoi m-a dat jos ca hoţii noaptea. Nu pot să permit aşa ceva, pentru bunul mers al societăţii şi pentru libertatea de exprimare şi pentru libertatea poporului acestuia. Nu vreau să fiu implicată într-o luptă, aleg să rămân în zona profesionistului.

Politicul trebuie să ne lase în pace să ne facem treaba să reuşim ocupăm un loc pe această piaţă extrem de competitivă, în care orice decizie greşită poate să ne ducă într-o zonă de insolvenţă” a mai declarat fostul director al Tarom.

Ultimile din

Mergi la SUS