Se Confirma, Statele Unite I-Au Anulat Viza Lui Liviu Dragnea: „Lobby-Ul Israelian A Functionat Pana La Un Punct”

in Extern/Politic de

Jurnalistul Dan Tapalaga confirma informatiile vehiculate in spatiul public de mai multi analisti, conform carora Statele Unite ale Americii i-au anulat viza lui Liviu Dragnea. Tapalaga a fost invitat deseori la evenimente organizate de Ambasada SUA.

„Toate informatiile obtinute de G4Media.ro confirma in acest moment ca liderului PSD, Liviu Dragnea, i-a fost anulata viza de Statele Unite. Planurile sale de a forta o noua vizita la Washington, gandita pentru a vinde apoi in tara imaginea de pro-american acceptat la Washington, s-au ruinat. Lobby-ul israelian a functionat pana la un punct.

Anularea vizei reprezinta fara indoiala un mesaj politic fara echivoc: Statele Unite nu-l mai considera pe liderul PSD partener de dialog dupa a doua condamnare incasata in iunie 2018 (dosarul angajarilor fictive, prima instanta) si dupa tot ce a facut liderul PSD pentru a scapa de o sentinta definitiva. Din acest moment, s-a incheiat si cu pro-americanismul de parada al liderului PSD. De a doua zi, pe cand premierul Viorica Dancila se afla inca la Washington, a pus in discutie relatia cu Statele Unite”, scrie Tapalaga pe g4media.ro.

Expertul in probleme de securitate Iulian Fota a dezvaluit, recent, ca in mediile inalte din Bucuresti s-ar fi aflat ca lui Liviu Dragnea i s-ar fi ridicat viza pentru Statele Unite ale Americii.

Iulian Fota a spus la Digi24 ca anuntul privind mutarea ambasadei romane de la Tel Aviv la Ierusalim este un gest disperat al lui Liviu Dragnea de a castiga bunavointa Statelor Unite pentru campania electorala care urmeaza.

„Ganditi-va ca domnul Dragnea este intr-o situatie disperata. El nu are viza de Statele Unite. Sunt voci foarte importante, grele care spun si poate ca aici si noi ne-am putea lamuri in zilele urmatoare, ca domnului Liviu Dragnea i s-a ridicat viza de Statele Unite. Asta mi se pare un lucru foarte interesant. Mai ales ca avem o antiteza intre acea fotografie faimoasa in care domnul Dragnea dadea mana cu domnul Trump si apoi aceasta chestiune cu ridicarea vizei de catre Statele Unite.

Asta iti arata o schimbare la 180 de grade si ca gest disperat, dar disperarea a dus la costuri pentru Romania de castigare a unei relatii cu SUA pentru a contrabalansa izolarea asta internationala in care PSD se afla pe linia cu UE si Bruxellesul, inclusiv cu Partidul Socialist. In perspectiva celor doua campanii care vin a facut gestul acesta. Uitati-va care este miza. S-a incercat o schema de-asta romaneasca, ca la Teleorman. A crezut ca asa cum rezolvi lucrurile la Teleorman le rezolvi si in politica internationala. O sa ne coste pe toti,” a spus fostul consilier prezidential pentru securitate nationala Iulian Fota la Digi24.