Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Se cauta angajati. Salariul este 5000 euro lunar si nu e nevoie sa pleci din tara. Nu ai nevoie de pregatire si sunt sute de locuri disponibile

in ExtraNews de

Romania se confrunta cu o mare criza de personal atunci cand vine vorba de controlori de trafic. Potrivit estimarilor facute de specialistii de la Romatsa, in perioada urmatoare, vor fi angajati aproximativ 140 de controlori de trafic aerian, cererea fiind valabila doar pentru Bucuresti.

Conform informatiilor oficiale, concursurile sunt organizate cu regularitate, iar la ultimul examen pentru aceste posturi 100 dintre cei 2000 de candidati au fost acceptati, iar de-acum sansele romanilor de a ajunge sa ocupe un astfel de post sunt din ce in ce mai mari pentru ca nu mai este nevoie de o pregatire anterioara.

„E o sansa incredibila sa devina controlori, fara o pregatire anterioara. Obtii licenta de CTA, in schimb abia dupa cinci ani poti sa spui ca ai trecut prin anumite cazuri si ai o experienta de controlor peste mediu. Faptul ca vii intr-un loc si lucrezi intr-un loc unde sunt oameni de 50-60 de ani care vin cu placere la munca, e o satisfactie incredibila pentru mine. E o pregatire continua si evaluare continua din momentul in care au pasit in aceasta cladire si pana ai iesit la pensie”, a declarat un controlor de trafic aerian pentru digi24.ro.

Romatsa este regia cu cele mai mari salarii din Romania. Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pe 2018, salariul mediu lunar brut, fara a lua in calcul bonusurile, era de 21.430 lei (aproape 5.000 euro). De asemenea, indemnizatia de pensionare este uriasa. In 2019, in urma unor greve, salariile s-au majorat usor.

Zbori cu avionul? Nu te aseza niciodata pe aceste locuri

Exista numeroase trucuri care-i ajuta pe cei care au teama de zborul cu avionul sa aiba o calatorie cat de cat placuta. Printre acestea se numara si sfaturile privind locurile pe care ar trebui sa le eviti.

Locurile din fata iesirilor de urgenta – scaunele acestea au o latime mai mica decat celelalte locuri din avion, din cauza cotierelor metalice solide necesare pentru depozitarea masutelor.

Locurile de langa toaleta – sunt cele mai rele din tot avionul. Mirosurile nu sunt chiar cele mai placute si s-ar putea sa se sprijine in mod constant de scaunul tau alti pasageri care isi asteapta randul la baie.

Locurile din mijloc, in cazul in care pe un rand se afla trei scaune. Nu te vei simti deloc confortabil, iar faptul ca nu ai acces usor la culoarul pe care poti merge la toaleta daca ti-e rau s-ar putea sa-ti accentueze starea de teama.

Ultimile din

Mergi la SUS