Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

SCAPĂ DE PETELE DE BĂTRÂNEȚE CU AJUTORUL REMEDIILOR DIN NATURĂ

in Frumusete de

Să te simți confortabil în pielea ta este un lucru foarte important pentru orice femeie. Așa-numitele pete de bătrânețe le dau dureri de cap și celor mai tinere. Poți încerca să le ascunzi prin machiaj, dar cel mai bine ar fi să scapi de ele prin metode naturale.

Hiperpigmentarea pielii poate fi cauzată de expunerea excesivă la soare fără cremă protectoare, de anumite leziuni ale pielii, schimbări hormonale, epilare improprie, predispoziție genetică sau reacții alergice. Anumite remedii naturale pentru petele de bătrânețe  pe care le poți aplica acasă pot remedia ușor această problemă. În plus, ar mai trebui să previi reapariția ei prin evitarea expunerii la soare o perioadă de timp, menținerea unei diete sănătoase și igiena corectă a pielii, scrie libertateapentrufemei.ro

LĂMÂIA ȘI MIEREA PROTEJEAZĂ PIELEA

Sucul de lămâie este un agent natural de înălbire. Mierea este un bun hidratant. Împreună pot acționa cu succes împotriva petelor de pigmentare. Lămâile sunt o sursă excelentă de antioxidanți și protejează pielea împotriva acțiunii negative a razelor UV. Pentru a prepara o loțiune pentru petele de bătrânețe, amestecă bine sucul de la o lămâie cu două lingurițe de miere. Aplică amestecul pe zona afectată și lasă să acționeze 15 minute. Clătește cu apă călduță. Fă acest lucru de două ori pe zi până când apar îmbunătățiri.

CITESTE SI: 15 MINUTE PENTRU FRUMUSETEA DE SEARA

CARTOFII ALBESC TENUL

Poți încerca să scapi de petele pigmentare cu ajutorul cartofilor. Aceștia ajută la albirea tenului. Conțin o enzimă care inhibă melanocitele, celulele care formează melanina, substanța care colorează pielea. Taie un cartof spălat și curățat în două. Adaugă câteva picături de apă pe partea tăiată. Freacă zona afectată cu jumătatea de cartof folosind mișcări circulare. Așteaptă 10 minute, după care clătește cu apă călduță. Poți repeta procedeul o dată pe săptămână.

FRUCTE ASTRINGENTE

Tomatele sunt astringente și sunt de ajutor pentru tratarea tenului cu probleme. Se pun pe obraz felii de roșii proaspete. Se lasă să acționeze 20-25 de minute, după care se clătește cu apă călduță și se spală cu săpun special pentru ten. Se face acest lucru timp de trei-patru săptămâni, o dată pe săptămână. Alte variante care să te ajute în această problemă sunt masca de căpșune zdrobite cu albuș de ou sau masca astringentă cu 5-6 prune zdrobite, care se lasă 20 de minute pe față. Se mai poate face o mască și din 4-5 caise zdrobite, amestecate cu o lingură de mălai fin. Se lasă la înmuiat timp de o oră. Se aplică pe față și se lasă să acționeze timp de o jumătate de oră, după care se clătește cu apă călduță. Îndepărtează celulele moarte și lasă la iveală pielea mai albă.

 

Ultimile din

Mergi la SUS