Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Scandal la un liceu din Ploiești! Elevii au fost tunşi de o profesoară de matematică în faţa colegilor

in Educational de

Deputatul de Prahova Dan Rădulescu scrie pe Facebook că un prieten i-a povestit cum fiul său şi un alt elev au fost tunşti de o profesoară în timpul orelor, la Colegiul Naţional ”Alexandru Ioan Cuza” din Ploieşti.

Întâmplarea prezentată de Dan Răduelscu este confirmată de mai mulţi martori, care spun însă că profesoara a tăiat ”mai puţin de un centimetru dintr-o şuviţă” a părului celor doi copii.

Dan Rădulescu, parlamentar USR, de profesie muzeograf şi profesor la Liceul de Arte ”Carmen Sylva” din Ploieşti, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care aduce la cunoştinţă faptul că doi elevi ai Colegiului Naţional ”Alexandru Ioan Cuza” din municipiu au fost tunşi de către o profesoară în faţa colegilor lor, deputatul arătrându-se ”nervos” din cauza acestui incident.

”Vă amintiţi vremurile acelea, când pe unii-i ridica miliţia şi-i tundea-n dubă? Ori, vorba zeflemitoare, ”ia, bă, cinci lei şi tunde-te!”? Ori, anii 90, când minerii-i tăbăceau bine pe cei cu o frizură necorespunzătoare? Ei, bine, acele vremuri nu sunt atât de îndepărtate, precum aţi fi tentaţi să credeţi… Astăzi, m-a sunat Razvan Ioniţă. Avea o voce gâtuită de indignare. Băiatul lui este elev într-a şaptea la Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza din Ploieşti. De o bună bucată de vreme era tachinat de
doamna profesoară de matematică, nu pe motiv că nu s-ar fi priceput la disciplina lui Pitagora, ci pentru că, în viziunea dumneaei, micuţul nu corespundea – avea părul lung.

Degeaba tatăl i-a explicat, inclusiv dirigintei, de nenumărate ori cum stă treaba, doamna, nu şi nu. Până astăzi. Când a pus câţiva colegi să-i măsoare părul copilului, a constatat cei 15 centimetri, apoi le-a cerut o foarfecă şi l-a tuns. A urmat încă un coleg de clasă, la fel de ”necorespunzător”. Nu a contat că acei copii au 13 ani. Că s-ar fi putut speria şi reacţiona cumva, încât să se întâmple o tragedie, calea dintre o foarfecă şi un ochi, o ureche sau o mână, fiind extrem de mică, mai ales în aceste cazuri”, a scris deputatul Dan Rădulescu.

În comentariille postate, mai mulţi utilizatori ai reţelei de socializare confirmă incidentul, însă unul dintre ei spune că profesoara a tăiat mai puţin de un centimetru de păr dintr-o şuviţă.

”Diriginta a tuns mai puţin de 1 cm dintr-o şuviţă. Eu am fost de faţă, fiind un coleg al copilului. În plus, la fiecare 10 minute copilul îşi băga mâna în păr şi nu avea nici o idee la ce zicea profesoara”, a comentat un internaut postarea parlamentarului.

Deputatul Dan Rădulescu a precizat, în postarea sa de pe pagina de socializare, că a sunt la secretariatul liceului pentru a discuta cu conducerea unităţii de învăţământ, dar că ambele directoare se aflau în afara şcolii.

Colegiul Naţional ”Alexandru Ioan Cuza” este unul dintre cele mai apreciate licee din judeţul Prahova, rata de promovabilitate a absolvenţilor la examenul de bacalaureat fiind una dintre cele mai ridicate din judeţ, iar înscrierea elevilor în ciclul gimnazial se face în baza unui examen de admitere, scrie stirileprotv.ro

Ultimile din

Mergi la SUS