Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Scade RCA-ul? O uriașă companie de asigurări din America vine în România!

in ExtraNews de

Watford Insurance, o companie de asigurări cu sediul în Gibraltar și partener strategic al grupului american Arch, a depus la autoritatea din Gibraltar și la Autoritatea de Supraveghere Financiară din România o cerere pentru începerea activităților de subscriere pe piața locală, au declarat, pentru Profit.ro, surse din zona supravegherii.

Compania se va concentra pe vânzarea de RCA și va intra în țara noastră printr-o sucursală al cărei management va fi asigurat de societatea locală Intaro, specializată în servicii de asigurări.

Surse din ASF au mai arătat că discuțiile privind venirea Watson au început în urmă cu mai multe luni. Din informațiile Profit.ro, Intaro a încercat de mai mult timp să găsească un partener cu care să intre pe piața RCA din România și a discutat cu mai multe nume mari care ar fi fost dispuși să activeze aici.

La discuțiile cu Watford ar fi participat și brokerii de la Greco JTL. Watford Insurance este parte a Watford Re, companie de reasigurare înregistrată în Bermude, cu un capital de 1,2 miliarde de euro, mai mult decât toată piața locală de RCA.

Zona RCA are nevoie de o creștere a concurenței în condițiile în care doar două firme, City Insurance și Euroins, adună mai bine de 60% din vânzări, iar împreună cu al treilea jucător (Asirom) depășesc chiar 75%.

Sursa: Profit.ro

Ultimile din

Mergi la SUS