Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Sa vorbim și despre pensiile speciale! Ia sa vedem: ar pleca politistul, judecatorul sau primarul din funcție, sa meargă la privat?

in ExtraNews de

Ce sunt pensiile speciale? Pai cele plătite in plus fata de contributivitate. Lăsați vrăjeala ca unii s-au sacrificat domnule și merita!
Lăsați și povestea ca pleacă lumea din sistem fără pensii și se depopuleaza sistemul.

Ia sa vedem: ar pleca politistul, judecatorul sau primarul din funcție, sa meargă la privat? 🤣🤣🤣🤣
Câți? 100? 1000? Maxim! Pai ce sa caute in privat? Nu ca nu ar fi primiti, dar acolo nu merge cu program de cateva ore, venim când vrem, plecam când vrem, ne comportam cum vrem! Acolo trebuie sa îți produci leul încasat. Ca firma aia trăiește din activitatea ta, nu exista un manager pe care sa il votezi si sa îți dea pentru vot o pensie sau o dublare. Sunt si oameni Ok? Sunt o grămada competenti, dar și mai ok ar fi sa primească doar ce merita, nu luând cu japca! Și pentru ca tacit ei accepta sa încaseze așa, nu sunt nici ei Ok!

Deci jumătate din bugetul alocat pentru pensii merge pe pensiile speciale.

Au pierdut oportunități lucrând la stat? Care sunt alea? Aveau o idee extraodinară de afaceri și au sacrificat-o pentru a dirija circulația in Pantelimon sau pentru a judeca o anulare de amenda? Erau pe punctul de a fi aleși parlamentari la 30 de ani și au rămas totuși la post in Vantu de Sus sau la tribunalul Mizil? Hai sa ne revenim!

Oportunitățile au fost in anii astia fix la stat: o grămada de foști polițiști, șefi din MAI și din Armata au devenit oameni de afaceri la 45 de ani, imediat după aprobarea dosarului de pensie. Cu cine au ei contracte? Cu statul in mare parte sau cu fraierii de antreprenori care au nevoie de servicii de consultanta pentru a respecta o lege făcută de alți polițiști /militari și magistrați numiți de partide unde trebuie! Alții au devenit mari afaceriști având un capital consistent din spaga încasată in cei 25 de ani de activitate, de la cetățeni. Iar acum sunt tineri pensionari la varste de 40 și ceva, cu pensii de mii de euro și angajați….tot la stat sau prin politica, dacă nu sunt antreprenori abonați la stat!

Deci ce oportunități au pierdut?

Vreți sa dati pensii speciale? Dati acolo unde doare și unde avem nevoie:

– profesorii care schimba generații, care schimba sistemul din jurul lor, care performează.
– managerilor de instituții care ofera servicii de calitate, care țin de buget, investesc și pun cetateanul ca prioritate.
– medicilor care activează in zone urbane mici sau rurale, medicilor si managerilor de spitale care cresc calitatea serviciilor, se bat pentru proiecte de finanțare și care nu mai au spaga in spital!
– judecătorilor care fac parte din conducerile instantelor superioare pentru minim 8-10 ani și care aduc înapoi la buget sumele furate, prin Instanțe curate și corecte!
– soldaților care participa in teatre de război și rămân cu probleme de sănătate si cu infirmități
– oamenilor de la ANAF și DNA care chiar recuperează banii furați de la buget.
– dati pentru tinerii care vor sa rămână aici și sa pună osul la munca, celor buni care pot aduce plus valoare, cercetare, inovatie!

Dar nu le dati doar ca pensii, pe puteți da și prime de merit!

Dar lor nu le dati, pentru ca ce va interesează pe voi e clica politica, aia care sa va voteze si voi sa o îngrășați! Nu va interesează performanta si meritul!
Dar, dacă țara vă acceptă imensa factura de plata, in fiecare luna, vorba aia: prost nu e ăla care cere, e ăla care dă! Culmea e ca țara are o pensie mizerabila, iar voi, speciali aveți pensii de 10-20 de ori mai mari!

Mihai Razvan Moraru

Ultimile din

Mergi la SUS