RUSIA DETESTA ATAT DE TARE „CHERNOBYL” INCAT VREA SA FACA UN SERIAL PROPRIU DESPRE DEZASTRUL NUCLEAR

in Diverse de

Mini-seria „Chernobyl” a devenit rapid una dintre cele mai bune productii TV din istorie. Rusia nu e insa deloc multumita de succesul inregistrat de productia americanilor de la HBO.

Potrivit publicatiilor de peste ocean, oficialii de la Kremlin nu doar ca detesta „Chernobyl”, ci au comandat deja un serial propriu – o poveste fictiva bazata pe o teorie a conspiratiei potrivit cariea agentia CIA a trimis agenti secreti in zona pentru a efectua acte de sabotaj.

Potrivit BGR, mai multe mass-media importante din Rusia au criticat serialul HBO, care este o senzatie nationala in ciuda faptului ca este disponibil doar la cerere pentru platitorii care doresc sa il vizioneze.

Cel mai popular ziar rus sustine ca productia americanilor de la HBO este folosita pentru a distruge reputatia tarii ca putere nucleara si ca nu scoate in evidenta cum statul a contribuit la salvarea unor parti ale Europei de valul puternic radioactiv.

Pentru a scoate in evidenta si aspectele pozitive, postul local NTV va realiza o productie originala, ce va spune o poveste complet diferita de cea care s-a vzut recent la TV si pe platformele de video on demand.

Ca justificare, regizorul rus Alexei Muraadov a citat teoreticieni ai conspiratiei: „O teorie sustine ca americanii s-au infiltraat in zona in care era plasata centrala nucleara de la Cernobil, iar majoritatea istoricilor nu neaga faptul ca, in ziua exploziei, cel putin un agent al CIA era prezent la statie. „