Românul Florin Bădiță a primit titlul de „Personalitatea europeană a anului”

in ExtraNews de

Euronews în parteneriat cu European Business Summit și Qualifio recompensează personalități de succes în business, politică și inovare. Pentru efortul depus în ultimul an, cinci europeni au fost remarcați și desemnați câștigători: președintele francez Emmanuel Macron (Liderul european al anului), Edyta Kocyk (CEO al anului), Boyan Slat (Antreprenorul european al anului), Krisztian Imre (Inovatorul european al anului) și Florin Bădiță(Personalitatea europeană a anului).
Data limită până când s-a făcut votarea pe site-ul euronews.com a fost 31.03.2018. Florin Bădiță a fost descris astfel de publicație: „Românul Florin Bădiță a fondat „Corupția ucide”, un grup civic care luptă împotriva corupției, în urma incendiului din 2015 la clubul de noapte Colectiv, în care au murit 64 de persoane. Campania tânărului  în vârstă de 29 de ani a ajutat să pună capăt la decriminalizarea cazurilor de corupție din România, cu daune totale de mai puțin de 45.000 de euro și a descoperit mai multe cazuri de fraudă. În acest an, el a fost numit în lista Forbes 30 Under 30 Europe, Law and Policy”.
„Corupția ucide”, într-un mesaj pe pagina de Facebook arată că: „Acest premiu este al tuturor celor care fac ceva și pentru cei din jurul lor, al tuturor celor care sunt implicați în activităti civice (ONG-uri, grupuri civice sau voluntari) și a membrilor comunitătii „Corupția ucide”. Suntem mândri de voi! (…) Felicitări tuturor celor care pun umărul pentru a aduce o schimbare benefică României. Doar dacă vom colabora între noi și ne vom ajuta unul pe celălalt vom reuși să combatem corupția” și că: „premiul este o validare a eforturilor pe care cu toții le facem în ultimii ani”.
În afară de cele cinci premii acordate celor menționați mai sus, un premiu special a fost acordat post mortem jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia, spulberată de explozia puternică a unei bombe plasată sub mașina ei, în data de 16 octombrie 2017.