Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Românii pot cere recalcularea pensiilor. Când vor primi banii în plus

in Politic de

Românii care s-au pensionat anticipat parțial din 2011 și până la mijlocul anului trecut pot cere recalcularea pensiilor, conform unui act normativ care a apărut luni în Monitorul Oficial.

„Persoanele ale căror drepturi de pensie anticipată parțială s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2011 – 16 iulie 2016 beneficiază de recalcularea pensiei prin aplicarea prevederilor alin. (4) (este vorba de noul mod de calcul – n. red.). Recalcularea se face la cererea persoanei interesate, iar drepturile de pensie recalculate se cuvin și se plătesc începând cu luna următoare înregistrării acesteia la casa teritorială de pensii în evidențele căreia se află dosarul de pensie al solicitantului”, prevede proiectul de lege.

Recalculările pensiilor se vor face doar prin depunerea unei cereri la Casa teritorială de Pensii, iar banii în plus vor fi acordați de anul viitor, nefiind vorba de nici o plată retroactivă. În acest fel, aleșii poporului doresc să se revanșeze față de persoanele care n-au apucat la pensionare condițiile mai favorabile introduse în iulie 2016. Astfel, în baza noului mod de calcul, pensiile anticipate parțiale sunt mai mari decât cele stabilite în baza vechiului mod de calcul.

Ultimile din

Mergi la SUS