Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

România vrea să cumpere de la americani șapte sisteme de apărare Patriot. Cel mai performant sistem de rachete din lume ar costa 2% din PIB-ul țării, aproape patru miliarde de euro

in Diverse/ExtraNews de

Patriot este un sistem avansat de apărare, de tip sol-aer care este făcut să detecteze și să distrugă orice tip de amenințare aeriană de la rachete balistice până la avioane inamice.
Componentele majore ale sistemului de rachete Patriot sunt: radarul complex, stația de control, antena de detecție, postul de comandă și lansatoarele de rachete instalate pe camioane. Un camion poate să fie dotat cu până la 16 lansatoare, dar armata Statelor Unite folosește doar cinci până la opt lansatoare/baterie.
Fiecare lansator este dotat cu patru rachete. O rachetă are un diametru de 25 de centimetri, o lungime de 5,2 metri și cântărește între 320 și 350 de kilograme.
Sistemul poate detecta aproape 100 de ținte și poate ghida până la 9 rachete.
Lansarea de rachetă se poate face doar în câteva secunde de la detectarea oricărui tip de amenințare și viteza atinsă este de 5.000 km/oră, altitudinea fiind de 24 de mii de metri.
România va plăti pentru cele șapte sisteme Patriot aproape 4 miliarde de euro.
Premierul Tudose a declarat: „Avem în bugetul pentru 2017 cei 2% din PIB pentru Apărare, pe care ne-am angajat să-i cheltuim în scopul înzestrării Armatei Române. Ne respectăm acest angajament, atât în raport cu partenerii NATO, cât și cu așteptările și nevoile militarilor noștri”.
Departamentul de Stat american și-a dat avizul pentru vânzarea sistemelor Patriot, ca urmare a solicitării Guvernului de la București.

 

Ultimile din

Mergi la SUS