Romania se va confrunta cu un fenomen rar. Anticiclonul loveste Romania inainte de Craciun. Ce efecte va avea slabirea VORTEXULUI POLAR

in ExtraNews de

PROGNOZA METEO. Meteorologii au anuntat cum va fi vremea spre final de 2019. In preajma sarbatorilor de iarna se pare ca Romania se va confrunta cu un fenomen rar, atunci cand a fost semnalat ca va lovi anticiclonul est-european.

PROGNOZA METEO DE CRACIUN. Vor fi inregistrate temperaturi cu mult mai scazute, dar si precipitatii mixte, in aproape toate regiunile tarii noastre. De asemenea, specialistii in meteorologie au anuntat si care sunt sansele ca de Craciun, dar si de Revelion, sa existe zapada, potrivit romaniatv.net

A fost anuntata o influenta foarte mare asupra tarii noastre in resimtirea anticiclonului est-european, care se extinde deasupra sud-estului Europei si intr-o oarecare masura, ciclonii mediteraneeni. Specialistii ANM au mai semnalat ca temperatura aerului va marca o scadere, in medie, cu 4-6 grade Celsius, fata de ultima luna a toamnei. Nici de Craciun, dar nici de Revelion nu exista sanse sa ninga. De asemenea, pe 31 decembrie ar putea fi sanse minime de ninsoare, dar sunt foarte slabe.

„Sansele unui Craciun cu zapada la nivelul intregii Romanii sunt de 0%. Nu trec de un 10 – 15% nici macar in zonele montane. Tiparul circulatiei atmosferice din aceste zile se va pastra foarte mult timp iar in ceea ce priveste un posibil eveniment major la nivelul stratosferei (SSW), pana la acest moment nu avem parte de niciun semnal care sa bucure”, se anunta in prognoza emisa de ANM.

Sfarsitul lunii decembrie va fi marcat de un fenomen rar, cel de anticiclon. Acesta este potrivit specialistilor meteo, dar si din punct de vedere climatologic, zona in care se afla tara noastra, in respectiva perioada. Se va resimti influenta dorsalei anticilonului est-european, care se afla intr-o extindere continua. Totodata, atunci cand se face cuplajul de anticiclon cu cel de cicloni mediteraneeni, se poate forma si fenomenul de viscol.