Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

România reacționează în conflictul mondial declanșat în urma utilizării armelor chimice din Siria.

in ExtraNews de

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, condamnă utilizarea armelor chimice și susține investigațiile în acest caz, potrivit b1.ro

„România condamnă ferm utilizarea armelor chimice în orice circumstanţe, în orice împrejurare, dar mai ales atunci când este vorba de folosirea lor împotriva civililor. Sprijinim ferm ideea de a investiga, de a pune la dispoziţia organismului special, un organism care trebuie să fie imparţial şi independent, toate datele pentru a putea să vedem care sunt realităţile din teren şi, în al doilea rând, măsurile care ar trebui să fie întreprinse la nivelul societăţii internaţionale”, a afirmat şeful diplomaţiei române la întânirea cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian, scrie Agerpres.

De asemenea, Le Drian a spus că un atac cu arme chimice este „intolerabil”.

„Există o linie roşie în ceea ce priveşte situaţia din Siria, dar această linie roşie este valabilă şi pentru alte situaţii – este respectul nostru pentru Convenţia Internaţională privind Interzicerea Armelor Chimice din 1993. (…) Suntem fermi şi, cum a spus preşedintele Republicii (Emmanuel Macron – n.r.) alaltăieri, această situaţie nu este tolerabilă. Această linie roşie a fost trecută şi trebuie să luăm decizii în zilele ce urmează”, a punctat acesta.

Marea Britanie a trimis submarine spre Siria, după anunțul lui Trump. Atacul ar putea începe joi noaptea, precizeaza sursa citata.

Ultimile din

Mergi la SUS