Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

România intră în criză! Anunț devastator care se va întâmpla în următoarele zile, românii trebuie să știe acest lucru!

in ExtraNews de

România intră intr-o criză mare, deoarece statul are împrumuturi mari la UE, iar leul scade foarte tare, euro a urcat incredibil de mult, Ministerul Finanțelor nu mai găsește bani ieftini în piața locală.

Este un bilanț succint, din perspectiva pieţelor financiare, al primei luni care s-a scurs de la învestirea Guvernului. Bugetul pe 2019 îşi croieşte încă drum prin procedurile parlamentare.

„Evoluţiie recente de pe piaţa internă, aprobarea Ordonanţei de Urgenţă controversate privind infracţiunile de corupţie şi protestele masive, au rezultat într-un sentiment negativ din partea investitorilor faţă de activele în leu românesc (titlurile de stat şi cursul de schimb)”, notează analiştii grupului austriac Raiffeisen într-un buletin de investiţii.

Randamentul eurobondurilor româneşti în euro, cu maturitatea în 2028, a ajuns pe 1 februarie la 2,8%, cel mai ridicat nivel de la începutul anului, în creştere cu 11% faţă de cotaţia de 2,52% din 5 ianuarie, ziua învestirii guvernului Grindeanu.

MFP a planificat împrumuturi de 4,215 miliarde de lei de la băncile comerciale, din care 3,9 miliarde de lei prin şapte licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat şi 315 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.


Ultimile din

Mergi la SUS