Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

România este un cuptor uriaș, încins la 40 de grade sau chiar mai mult, de valul de căldură botezat „Lucifer”

in ExtraNews de

România astăzi abia a mai respirat la temperaturi de 42 de grade la umbră, mai ales în vestul țării, iar valul de căldură botezat „Lucifer”, face din păcate victime.
Astăzi, în județul Iași, un bărbat de 50 de ani a plătit cu viața, iar altul în vârstă de 67 de ani se află în stare critică la spital, pentru că trudeau pe câmp la temperaturi de peste 40 de grade.
În țară, sute de persoane au cerut asistență medicală deoarece s-au simțit rău și zeci de persoane au leșinat pe stradă.
Ce ne așteaptă sâmbătă?
În sud-vestul țării, sâmbătă s-ar putea înregistra chiar cu 2 grade mai mult decât au fost temperaturile astăzi. Bucureștiul va frige la 39 de grade. La mare vor fi în jur de 33 de grade.
În toată țară, temperaturile vor fi în medie mai mari și cu 10 grade față de normalul perioadei. Nopțile sunt și ele tropicale.
De duminică, putem asista la o ameliorare(o scădere cu doar câteva grade), dar o să fie în continuare mult mai cald decât este în mod normal în această perioadă. Aerul va continua să fie irespirabil. Spre seară, în jumătatea de nord a țării se strâng norii și vin ploi zgomotoase, cu grindină și răbufniri ale vântului.
ATENȚIE! Disconfortul termic este extrem de accentuat.
Meteorologul Gabriela Băncilă spune că:”Vremea se va menține caniculară și săptămâna viitoare, când temperaturile vor depăși 35 de grade” și că:”Disconfortul termic se va menține ridicat și la începutul săptămânii viitoare, pentru că va crește gradul de umezeală, odată cu probabilitatea de apariție a averselor însoțite de intensificări ale vântului, descărcări electrice, începând de luni seara”. Meteorologul a mai precizat că valul de căldură se va termina la sfârșitul săptămanii viitoare, dar partea de sud a țării va ieși ultima de sub influența acestuia. Și Capitala va ieși de sub influența lui „Lucifer” la sfârșitul săptămânii viitoare.

 

Ultimile din

Mergi la SUS