Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

România are nevoie de stabilitate și predictibilitate, susține premierul României într-un mesaj postat pe Facebook

in ExtraNews/Politic de

Sâmbătă, Gabriela Firea a prezentat un scenariu privind schimbarea integrală a Guvernului Grindeanu. Majoritatea parlamentară actuală îi va prezenta șefului statului un nou candidat de premier, din actualul Executiv sau din Parlament, care este posibil să fie și o femeie.
Pe de altă parte, liderul PSD, Liviu Dragnea, la sfârșitul săptămânii trecute, în legătură cu raportul de evaluare a implementării programului de guvernare, a spus:”Duminică seara sper ca raportul să fie gata. Este un raport amplu. Nu este evaluarea miniștrilor, este evaluarea implementării programului de guvernare, care este de fapt obiectivul acestei evaluări și luni, marți, miercuri vom discuta probabil și cu miniștrii și cu primul-ministru și la finalul discuțiilor vom prezenta o decizie în CExN”și a mai afirmat că schimbarea Guvernului Grindeanu nu va genera o criză politică, completând:”Dar nu cred că ajungem acolo. Sau…cine știe?”.
În contextul acestor informații apărute privind schimbarea sa din funcție, duminică seara, pe pagina sa de Facebook premierul României a postat un apel la”stabilitate și predictibilitate”.
Va prezentăm în totalitate postarea premierului Sorin Grindeanu: „România are astăzi în față mai multe oportunități, care ne pot îndrepta decisiv pe drumul progresului și prosperității. Dar pentru asta avem nevoie de stabilitate și predictibilitate.
Votul din decembrie 2016 ne-a arătat că și românii vor același lucru: un guvern cu largă susținere parlamentară și stabil. Această încredere pe care ne-au acordat-o românii nu poate fi înșelată cu noi schimbări, noi crize politice, eventual alte alegeri – într-un cuvânt INSTABILITATE.
Vizita lui Klaus Iohannis în SUA a relansat parteneriatul nostru strategic. Întâlnirile pe care le-am avut în Israel, Austria, Franța și Croația, contactele cu oficiali UE, tot acest efort merge în aceeași direcție: să arătăm că România este capabilă să-și respecte promisiunile, că investitorii pot avea încredere în noi.Depinde de noi să arătăm că suntem o națiune unită și determinată să meargă pe drumul cel bun. Cred că dialogul între Președinția României, Senat, Camera Deputaților si Guvern este important.
Ca români, avem în față aceste oportunități. Doar trebuie să avem suficientă maturitate politică și viziune să și profităm de ele. De aceea, România are nevoie de stabilitate si predictibilitate!”
Președintele PSD, a fost surprins de apelul premierului și a menționat la postul România TV că:”Stabilitatea unei țări nu stă într-o persoană, stă în nivelul de dezvoltare, în pacea socială, nivelul de educație, și așa mai departe. În asta stă stabilitatea unei țări”.

Ultimile din

Mergi la SUS