România anunţă că este gata să intre în lupta cu incendiile devastatoare din Australia. Mult succes pompierilor români!

in ExtraNews de

Ministerul Afacerilor Interne informează că răspunde apelului lansat la nivel european și are forțe pregătite pentru a fi trimise în Australia, după ce, la nivelul UE, a fost activat Mecanismul de Protecție Civilă (EUCPM), ca urmare a incendiilor generalizate din Australia.

Centrul de Coordonare a Răspunsului în Situații de Urgență al Uniunii Europene (ERCC) a lansat în această seară un apel către Statele Membre pentru a comunica în cel mai scurt timp posibil resursele pe care le pot pune la dispoziție pentru a fi dislocate în vederea intervenției în Australia.

România intră în lupta cu incendiile din Australia

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a adus la cunoștința Premierului României, Ludovic Orban, solicitarea Centrului de Coordonare a Răspunsului în Situații de Urgență al Uniunii Europene, care a dispus transmiterea informațiilor referitoare la resursele umane și logistice ce pot fi pregătite pentru dislocarea în Australia, se arată într-un comunicat trimis de autorităţile române, în această seară.

“Președintele României a fost informat cu privire la resursele de care dispune țara noastră și a transmis ca, în urma solicitărilor, România să ofere ajutor în cel mai scurt timp”, se arată în comunicat.

Ca urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, la nivelul Uniunii Europene va fi constituită o rezervă de forțe de intervenție și salvare în caz de dezastre, pusă la dispoziție de țările ce dețin capacități în domeniu, pe care oficialii australieni o pot accesa în totalitate sau parțial, în funcție de necesități și de evoluția situației din acest stat.