Romania a castigat aurul la Campionatul European de Bob!!

in Diverse de

Sportivii romani sunt extrem de apreciati peste tot in lume pentru faptul ca isi dau mereu silinta si desi nu au mereu parte de cea mai buna pregatire reusesc mereu sa devina cei mai buni. Si avem o multime de astfel de exemple, de la fotbalisti la atleti si tenismeni.

Ei bine acum avenit si randul celor de la bob sa ne faca mandri si sa reuseasca sa castige o medalie de aur la Campionatul European.

Echipajul romanesc de bob 4 persoane masculin, format din Tentea Mihai, Alexandru Bugheanu, Raul Dobre si Daroczi Ciprian, a cucerit aurul la Europene, devansand Letonia, o mare favorita, obisnuita cu medaliile in sporturile de iarna, informează ziare.com.

Bobul, ca sport, a fost inventat spre finalul secolului al XIX-lea de elvetieni. Mai intai, talpile bobului au fost confectionate din lemn, dupa care, pentru a-i mari viteza, lemnul a fost inlocuit cu otel.

Primele curse de bob 4 persoane au fost introduse in programul olimpic la Chamonix, in 1924, la prima editie a JO de iarna. Cursele masculine de bob 2 au avut loc in premiera la JO de la Lake Placid, in 1932, iar primele intreceri feminine de bob 2, la Torino, in 2002.

Romania a fost reprezentata in premiera la acest spot in 1928, la JO de la St. Moritz, iar pana in prezent a lipsit de la JO in perioada 1940 – 1952 si de la editia din 1960.
Prima si singura medalie romaneasca la sporturile olimpice de iarna a fost obtinuta in 1968, la bob 2 de Ion Panturu si Nicolae Neagoe.

Acum nu ramane decat sa ii felicitam pe acesti baieti si sa le uram mult succes in continuare si sa ajunga cat mai departe. Cu siguranta acum ca au simtit gustul victoriei nimic nu o sa ii mai poata ori din drumul lor catre cele mai inalte culmi ale acestui sport de iarna. Pentru tot ce au facut noi le multumim.