Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

ROMÂNI, vă cerem ajutorul! Acestea sunt fostele păduri virgine din munții Făgăraș distruse în ultimii 15 ani.

in ExtraNews de

Confirmate de cercetători încă din anul 2004*, pădurile virgine din România ocupau o suprafață de cel puțin 218,000 hectare. Asta înseamnă că 2/3 din pădurile virgine ale Europei se află la noi in România.

Guvernul României a ignorat acest studiu vreme de mulți ani. În tot acest timp proprietarii de păduri și companiile de exploatare a lemnului l-au folosit doar pentru a le distruge.

Doar 10% din aceste păduri fac parte în prezent din patrimoniul UNESCO și alte aproximativ 10% fac parte din parcuri naționale și sunt parțial protejate.

Restul de 80% au fost în mare parte expuse exploatărilor si nu sunt înca în Catalogul Național al Pădurilor Virgine deși un ordin de ministru le protejează înca din anul 2012.

Codul Silvic din anul 2015 obligă de asemenea Guvernul României să protejeze toate pădurile virgine, însa masurile de prevenție impuse de Guvern sunt prea timide. Ultimele păduri virgine sunt distruse chiar în acest moment. Se fac drumuri forestiere noi si se taie arbori în păduri care nu fuseseră niciodată exploatate.

Jaf în Pădurile de la Vidraru, Munții Făgăraș

Așa arată astăzi 11 martie 2017 fostele păduri virgine din jurul Lacului Vidraru, munții Făgăraș distruse în ultimii 15 ani. Autoritățile nu au făcut nimic pentru a preveni sau pentru a stopa această catastrofă.Ia atitudine acum:https://www.agentgreen.ro/padurile-virgine/__________________________This is how the former virgin forests forests around Vidraru Lake in Făgăraș Mountains looks like today, March 11th 2017. Authorities did less than nothing to prevent or stop this catastrophe.Take action now:http://www.saveparadiseforests.eu/en/take-action-en/

Publicată de Agent Green pe Sâmbătă, 11 martie 2017

Odată realizate intervenții umane, păduri virgine sunt pierdute pentru totdeauna și nu exista niciun fel de sancțiune pentru această crimă. Mai mult, Guvernul nu face studiile care stau la baza identificării șprotejării pădurilor virgine. Aceste activități au rămasastăzi la mila oamenilor de rând și a ONG-urilor.

Cererile sunt următoarele

– realizați un nou studiu la nivel național bazat pe harți satelitare de înalta rezoluție care să stea la baza tuturor studiilor de teren pentru identificarea ultimelor păduri virgine și includerea lor in Catalogul National

– să întreprindeți actiuni de prevenție la nivel național în toate zonele unde mai este posibil să existe păduri virgine, cvasivirgine și ecosisteme speciale. Aceasta trebuie să fie prioritate principală pentru Garda Forestieră.

– asigurați un regim de protecție strictă pentru toate pădurile virgine și cvasivirgine care se afla în arii naturale protejate;

– faceți toate demersurile pentru includerea tuturor pădurilor virgine care corespund criteriilor UNESCO în Patrimoniul Mondial Natural;

– emiteți un ordin pentru sancționarea clară a distrugerii pădurilor virgine si cvasivirgine.


Ultimile din

Mergi la SUS