Români anchetați la Covasna pentru că și-ar fi cumpărat permise de conducere false din Ungaria

in ExtraNews de

Autoritățile maghiare cercetează un număr de 19 persoane din județul Covasna pentru că în perioada 2012-2014 și-au cumpărat permise false cu sume de 300-400 euro. O parte dintre ei au fost prinși în trafic și sancționați de polițiștii români.
Ei au condus cu aceste permise false pe drumurile publice circa 5 ani.
Purtătorul de cuvânt al Poliției Covasna, Nicoleta Tolvaj Marin a spus:”În ultima perioadă și chiar și anul trecut polițiștii au identificat mai multe persoane care aveau permise de conducere suspecte a fi falsificate și au întocmit dosare penale pentru conducere fără permis.”
Autoritățile din Ungaria au făcut o cerere de asistență judiciară autorităților române și în baza acesteia polițiștii din Covasna au efectuat 17 percheziții domiciliare, în zilele de 24 și 25 mai, îndreptate împotriva unui grup infracțional specializat în procurarea de permise de conducere false. Și doi cetățeni unguri sunt anchetați.
Potrivit Nicoletei Tolvaj Marin, unsprezece persoane au fost conduse la audieri și sunt cercetate în libertate.
Poliția română într-un comunicat de presă a arătat: „Procedura dura aproximativ trei zile, documentele apăreau ca fiind eliberate de autoritățile din Serbia, iar pentru a obține un permis de conducere, de pildă, ‘solicitantul’ nu era nevoit să urmeze vreun curs de legislație rutieră sau să susțină vreun examen. În urma perchezițiilor, polițiștii au identificat patru permise de conducere despre care există suspiciunea că ar fi fost falsificate, dar și mai multe documente care atestă reținerea unor permise de conducere”.
Autoritățile maghiare sprijinite de cele din Covasna vor continua cercetările.