Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

RITUAL BIZAR! Localnicii din Indonezia îşi îngroapă bebelușii în copaci (VIDEO)

in ExtraNews de

În sătucul izolat de lume Tana Toraja, din Indonezia, localnicii au un ritual bizar pentru înmormântarea copiilor. În loc de arderea sau îngroparea cadavrelor, aceștia le învelesc în pânză și le “sigilează” în interiorul copacilor încât acestea să poată fi “absorbite” de natură. Oamenii din Toraja sunt cunoscuți pentru ritualurile lor unice de înmormântare.

Cadavrele adulților sunt duse în peșteri, iar în fiecare an, de celebrarea Ma’Nene, trupurile neînsuflețite sunt îmbrăcate în straie de sărbătoare. Oamenii “defilează” prin sat cu rudele moarte, așa cum le-a fost lăsată tradiția din moși-strămoși. Cu toate acestea, nu la fel se întâmplă cu bebelușii. Cei care au murit până să le dea dinții, sunt “îngropați” în trunchiul copacilor pentru a fi “absorbiți”, potrivit click.ro. Rezultatul este frumos, dar în acelați timp înfiorător.

De cele mai multe ori, înmormântările durează câteva zile. Mormintele sunt scobite în copaci, iar sugarii înveliți în pânză sunt plasați în interior. Groapa este acoperită cu fibre de palmier țesute. Într-un copac sunt îngropați în jur de zece bebeluși. Cu toate că această practică poate părea un pic morbidă, locuitorii din Toraja nu-l văd în acest fel. Pentru ei, este o onoare ca sufletele cele mai prețuite ale comunitățile lor să fie asorbită de natură.

 


Ultimile din

Mergi la SUS