Revoluţionari amendaţi în Piaţa Universităţii. Poliţist: În ’89 eram aproape nenăscut

in ExtraNews de

Incident în Piața Universității din București, între poliţişti şi revoluționarii timișoreni veniți să-și comemoreze eroii morți la troița din centrul Capitalei. Autocarul lor a fost oprit de polițiști, care le-au interzis să parcheze pe zona hașurată din Piața Universității, locul unde parcau de fiecare dată atunci când veneau în Bucureşti pentru a depune coroane la acea troiță.

Incidentul a avut loc joi, în 20 decembrie 2018, atunci când autocarul cu aproximativ 40 de revoluționari din Timișoara a încercat să oprească pe zona hașurată din Piața Universității, la troiță, pentru ca cei care au aprins scânteia Revoluției din 1989 să onoreze amintirea eroilor căzuți pentru libertate.

Teodor Mărieș, președintele Asociației 21 Decembrie, a fost și amendat de polițiști și spune că la un moment dat erau acolo cinci mașini de Poliție. În cele din urmă, după altercații verbale între revoluționari și polițiști, autocarul a parcat în zonă și revoluționarii au adus un omagiu eroilor din Decembrie 1989.

Reprezentanții Poliției municipiului București transmit că un bărbat, membru într-un grup ce a venit să depună o coroană de flori la monumentul din Piața Universității, a adresat injurii unui polițist și a fost sancționat. În plus, faptul că în perimetrul Pieței Universității se aflau mai mulți polițiști ține de normalitate, având în vedere că zona centrală a Capitalei este foarte aglomerată, scrie tion.ro.

20 decembrie 2018, Piata Universității

20 decembrie 2018, Piata Universitatii – La exact 29 de ani de la momentul in care timisorenii ucisi de armata, securitate, trupe de graniceri si militie, au fost adusi la Bucuresti , le-au fost arse trupurile iar cenusa a fost aruncata la canal in Popesti Leordeni, astazi rudele celor ucisi la Timisoara au venit la Bucuresti pentru a comemora aceste triste momente, iar lucrurile s-au desfasurat la fel ca in fiecatre an , de 29 de ani.Astazi, militienii, carora le este frica ca le cade din nou regimul ca in 1989, au venit sa agreseze rudele Eroilor timisoreni care puneau o coroana la troita din Piata Universității, prin prezenta dar chiar si fizic Mai departe vorbesc imaginile.Militieni pana la moarte!

Publicată de Asociația „ 21 Decembrie 1989 ” pe Joi, 20 decembrie 2018