Revolutie la Casele de Pensii. Violeta Alexandra desfiinteaza ghiseele: „Pensionarii sa nu mai stea cu spatele aplecat in fata functionarilor”

in ExtraNews de

Minisgtrul Muncii, Violeta Alexandru, a anuntat vineri seara ca vor fi desfiintate ghiseele in care stau functionarii de la Casele de Pensii pentru ca pensionarii sa nu mai fie pusi in situatii umilitoare.

Prima Casa de Pensii din care vor disparea zidurile dintre functionari si pensionari este cea din Bucuresti.

„A venit momentul sa spargem zidurile inutile care despart cetatenii de serviciile de calitate pe care le merita. Incep cu o Casa de Pensii din Bucuresti. Extindem in tara.

La Casele de Pensii la care am mers, din nou, astazi ma revolta sa vad pensionarii stand cu spatele aplecat cerand informatii printr-o usita sau fereastra dincolo de care angajatul Statului sta comod pe scaun. Aici vin oameni in varsta, multi in baston, oameni care asteapta in picioare sa le vina randul.

Faptul ca exista un zid cu o fereastra care se deschide cand considera reprezentantul institutiei denota ca intre Stat si cei pe care ii deserveste exista un obstacol. Pe care il vom inlatura ca cele doua parti sa fie egale iar comunicarea si parcurgerea actelor dintr-un dosar sa se faca in cele mai transparente si umane conditii. La un birou, cu toate hartiile la vedere, cu pensionarul asezat comod pentru a pune toate intrebarile pe care le are.

Obisnuite sau mai putin obisnuite, initiativele mele au legatura cu faptul ca imi pasa de oameni.

In curand desfiintam zidurile. Pensionarii si angajatii Statului se respecta intre ei”, a anuntat Violeta Alexandru, vineri seara.

https://www.facebook.com/violetaalexandruoficial/posts/886839815070022