Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Revolutie in Jandarmerie. Ministrul de Interne: Gata cu amenzile abuzive si cu interventiile abuzive

in ExtraNews de

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa ca Jandarmeria si Politia trebuie sa isi schimbe „abordarea si atitudinea” fat de cetateni. El a declarat ca vor fi schimbate „procedurile legislative cu privire la interventii” ale Jandarmeriei.

Intrebat despre numarul mare de amenzi abuzive date de Jandarmerie in timpul protestelor, cele mai multe fiind anulate de instantele judecatoresti, ministrul a anuntat ca vor fi sanctiuni.

„Toti angajatii MAI care intra in relatie cu cetatenii sa aiba o alta abordare, o alta atitudine. Cei care au facut abuzuri, cu siguranta vor fi sanctionati, va garantez”, a subliniat ministrul de Interne.

„Saptamana viitoare voi analiza anchetele administrative derulate de-a lungul timpului. Jandarmeria si Politia vor respecta legea”, a adaugat Vela.

Intrebat ce mesaj are pentru pentru cei care au fost batuti si gazati in Piata Victoriei, Vela a precizat ca vor fi schimbate „procedurile legislative cu privire la interventii”.

„Actualul guvern garanteaza libertatea de exprimare, vom analiza si vom schimba procedurile legislative cu privire la interventii si voi deppune eforturi ca imaginea MAI, Jandarmeriei, Politiei de Frontiera, a tuturor celorlalte forte sa fie una pozitiva”, a spus Vela.

Mergi la SUS