Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

REVOLTATOR! Un barbat a cumparat PULPE STRICATE de la Carrefour! VIDEO

in ExtraNews de

Aproximativ trei kilograme de pulpe rotisate puse în vânzare de Carrefour Market Piața Daciei Buzău au fost confiscate aseară de DSVSA în vederea incinerării, după ce un cetățean a reclamat nereguli privind starea unui produs alimentar. De asemenea, firma care administrează magazinul a primit o amendă de 3000 de lei.

Ieri după-amiază, buzoianul a cumpărat două pulpe condimentate gătite în linia gastronomică a supermarketului de la subsolul Winmarkt. Când a mușcat din produs, a simțit un miros neplăcut și, desfăcând pulpa, a constatat că aceasta se afla deja în stare de putrefacție, potrivit reporterbuzoian.ro

Buzoianul a mers direct către punctul de control al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din Piața Centrală, acolo unde operatorul a constatat, la o primă evaluare, că pulpa mirosea puternic și avea la interior o culoare vânătă.

Inspectorii DSVSA s-au deplasat imediat la magazinul reclamat, acolo unde au găsit o serie de aspecte neconforme în ceea ce privește zona gastronomică:

„În jurul orei 20:00, colegii mei au încheiat operațiunea de verificare la operatorul econimic incriminat. Sesizarea dumneavoastră este departe de a se fi încheiat, deoarece mai durează efectuarea buletinului de analize, însă la momentul controlului, operatorul economic a fost sancționat cu suma de 3000 de lei.”

Ceea ce dumneavoastră ați sesizat s-a confirmat. Într-adevăr, există niște neconformități de natură sanitar-veterinară care au fost sancționate. Mirosul pe care dumneavoastră l-ați tratat ca fiind necorespunzător era prezent, ca rezultat al unor deficiențe în zona gastronomică a operatorului economic, mai ales prin faptul că, din consemnările colegilor mei, foloseau același ulei, schimbat la perioade destul de lungi de timp și îl foloseau pentru a prăji mai multe sortimente, lucru absolut nepermis.”, a transmis directorul adjunst al DSVSA Buzău, Ciprian Botezatu.

Cantitatea care a mai fost descoperită din lotul inițial de zece kilograme de pulpe condimentate a fost de aproximativ 3 kilograme. Carnea a fost pusă sub sechestru de inspectorii DSV, urmând a fi incinerată.

Pe eticheta produsului se preciza că pulpele condimentate erau congelate. Ele erau destinate vânzării către clientul care alegea acasă modul în cale urma să le gătească. Personalul din Carrefour Market le introducea însă în friteuză, după care le păstra într-un rotisor încălzit, ceea ce contravine normelor sanitar-veterinare.

La ce riscuri ne supunem dacă mâncăm carne alterată?

Carnea alterată poate conţine produşi de degradare a proteinelor, care sunt toxici şi foarte iritanţi pentru stomac, provocând toxiinfecţii alimentare, vărsături, diaree şi alte probleme digestive grave. De asemenea, în carne se pot adăposti microbi de alterare, de la E.Coli, Pseudomonas, Clepsiella etc., bacterii ce pot da infecţii care se extind în tot organismul.

Sursa: reporterbuzoian.ro

https://youtu.be/19-hHgR8sWU

Ultimile din

Mergi la SUS