Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Reportajul jurnalistilor de la The Sun care prezintă copii români care asamblează jucăriile din ouăle kinder este FALS

in ExtraNews de

Potrivit Digi 24, care a stat de vorbă cu femeia din reportajul jurnaliștilor de la The Sun, totul a fost o înscenare. Femeia se teme ca statul să nu-i copiii și susține că jurnalistul a profitat de faptul că înțelege greu limba engleză.

Jurnaliştii The Sun au realizat în exclusivitate o anchetă care a scos la iveală că familiile sărace de români muncesc până la 13 ore pe zi în propriile locuinţe pentru a asambla jucăriile mici de plastic, care se găsesc în interiorul ouălor Kinder.

Copii români cu vârste de doar şase ani participa la această muncă extenuantă în schimbul unei plăti mizere de numai 22 de penny pe ora.

Pentru fiecare 1.000 de ouă asamblate, o familie primeşte în jur de 20 de lei româneşti, echivalentul a doar 3.77 de lire sterline.

Produsele sunt transportate la fabrica Ferrero din localitatea Carei. Intermediarii vând ouăle asamblate în schimbul a 80 de penny pe bucată.

”Dacă directorii de la Ferrero ar şti se ce întâmplă în România probabil că ar avea un atac de cord. Compania nu primeşte ce a plătit, iar intermediarii câştigă o avere pentru muncă unor oameni, care sunt trataţi ca sclavi”, a declarat o sursă anonimă din interiorul companiei Ferrero, citată de ProTv.

Una dintre familiile care face muncă de sclavi este familia Juri. La asamblarea ouălor Kinder participa Timea (30 de ani) alături de soţul ei Christian (41 de ani), precum şi de copiii Patrick (11 ani) şi Hannah (6 ani).

Familia primeşte ouăle şi jucăriile de plastic de la firma Prolegic, care este subcontractată de către Romexa SA.

Reprezentanţii Romexa SA au declarat că nu aveau nicio idee că firma subcontractata trimitea ouăle pentru asamblare în locuinţele unor familii sărace.

(FOTO: The Sun)

Sursa: jurnalistii.ro

Ultimile din

Mergi la SUS