Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

RENATE WEBER, NEMULȚUMITĂ DE AMENZILE PE CARE LE-AU PRIMIT ROMÂNII. AVOCATUL POPORULUI ÎI PUNE LA ZID PE POLIȚIȘTI: „A-a sărit calul”

in ExtraNews de

Avocatul Poporului, Renate Weber, este de părere că autoritățile nu procedează corect pe durata stării de urgență, agenții sancționând oameni după bunul lor plac, cu sume incredibile, pe care nu orice le poate suporta.

Nu, trebuie să existe o proporționalitate în acțiunile pe care le fac autoritățile. Deocamdată am văzut că această proporționalitate nu există deloc cînd e vorba de contravenții și de sancțiunile contravenționale.

Acolo suntem în plin arbitrariu. Fiecare agent constatator poate să facă ce vrea el, ceea ce nu este deloc normal într-un stat de drept și avem multe decizii ale Curții Constituționale în sensul acesta„, a declarat Renate Weber.

“S-a sărit calul! Amenzile sunt prea mari”

La rândul lui, Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, împărtășește opinia Avocatului Poporului, Renate Weber, și susține că amenzile sunt imense și că românii nu vor avea posibilitatea să le plătească.

Amenzile pentru încălcarea ordonanțelor militare sunt mult prea mari raportat la câștigul populației, iar dacă CCR va da dreptate Avocatului Poporului din acest punct de vedere se va deschide calea ca aceste sancțiuni să fie anulate. S-a exagerat, este specific românesc, s-a sărit calul. Sunt mult prea mari amenzile raportat la câștigul populației, nu cred că populația va putea să le plătească.

Pe o parte statul le dă bani oamenilor ca să poată supraviețui,

prin șomaj tehnic, pe de alta, le dă amenzi de nu se pot încadra în niciun fel să le plătească„, a precizat Augustin Zegrean potrivit observator.tv. scrie cancan

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS