Press "Enter" to skip to content

Remediul natural care te scapa de dureri de cap, migrene, dureri reumatice si ale articulatiilor

Hreanul este o planta folosita prin radacina ei in majoritatea gospodariilor la prepararea muraturilor si drept condiment, iar frunzele hreanului sunt utilizate adesea in medicina populara. Aceasta planta creste in special langa casa in gradini, este o planta cultivata de om, dar se mai gaseste accidental in stare salbatica in natura, langa santurile umede sau la malul raurilor. Frunzele hreanului sunt late si ondulate si cresc uneori inalte de un metru, un metru si jumatate. Planta infloreste in lunile de vara iunie-iulie, avand floricelele albe, cu cate patru petale si care emana un miros puternic.

Radacina de hrean, rasa, folosita in cantitati mici are un puternic efect asupra digestiei, stimuland-o. De asemenea are un puternic efect diuretic, drept pentru care este recomandata in tratamentul edemelor. Continutul ridicat de vitamina C ajuta in starile de anemie, in combaterea lipsei poftei de mancare. Inca din vechime, atat frunzele cat si radacinile de hrean si-au gasit o larga aplicatie in tratamentul diferitelor boli si afectiuni.

Astfel, frunzele proaspat culese de hrean se aplica pe frunte si la ceafa combatand durerile de cap si migrenele. Frunzele de hrean inmuiate in apa cu sare combat durerile reumatice ale articulatiilor daca sunt puse pe locul dureros, efectul este foarte rapid, durerile dispar complet.

Din radacina de hrean se obtine o pasta care se pune pe o bucata de panza si se aplica pe locul dureros in lombosciatica, in zona abdomenului pentru alinarea cramelor, iar pentru tinerii care sufera de necazul specific pubertatii, acneea, se aplica o masca cu hrean in solutie de otet: se iau 1-2 radacini de hrean, se rad fin, se pun intr-o sticla cu otet din vin sau otet de mere pana ce s-a acoperit intreaga cantitate de hrean. Se pune intr-un loc calduros si insorit la macerat timp de 8-10 zile. Din esenta obtinuta se umezeste o bucata de panza curata si se aplica pe fata anterior umezita. Se lasa 10 minute, zpoi se spala fata cu apa calda si apoi cu apa rece.

In cazurile de raceala cand nasul este infundat, mirositi putina radacina de hrean rasa si veti simti o puternica intepatura pana in frunte, dupa care nasul “va functiona normal”.

Mod de folosire:

Frunzele de hrean proaspat culese, se spala, si se aplica pe locurile dureroase in cazurile de migrena, dureri de cap, crize de lombosciatica sau dureri reumatice la articulatii.

Radacinile de hrean, rase, peste care se pune o picatura de otet din vin sau otet de mere, se pun intr-o bucata de panza si se aplica comprese pe abdomen in cazurile de indigestie sau dureri abdominale.

O cataplasma veche de aproape o suta de ani se aplica pe abdomen in cazurile de stomac incarcat, indigestie. Pe o bucata de panza curata se pun doua linguri de cenusa obtinuta din arderea lemnelor, o lingura de hrean ras, o ceapa tocata marunt si se stropeste cu otet din vin sau otet de mere. Cataplasma se aplica pe zona stomacului si se lasa sa actioneze timp de o jumatate de ora. Efectul este uimitor.

Masca de hrean in solutie de otet: se obtine din radacina rasa de hrean, care se pune intr-o sticla, se toarna otet din vin sau de mere. Se lasa la macerat 8-10 zile, apoi esenta obtinuta se pune pe o bucata de panza curata si se aplica pe fata umezita. Se lasa 10 minute, apoi se spala fata cu apa calda si apoi cu apa rece. Ajuta in combaterea acneei juvenile.

Ca legume condimentara se pun radacini de hrean despicate pe lungime in vasele cu varza pentru murat sau in borcanele cu muraturi asortate. Hreanul are un efect benefic pentru digestie.

Trimite prietenilor
Creare Site Web by O24.RO