Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

REMEDII NATURALE DE LA MAREA MOARTĂ

in Sanatate de

I se spune aşa întrucât salinitatea ei este atât de ridicată, încât nimic, cu excepţia unor bacterii anaerobe, nu supravieţuieşte în marea unde se varsă râul Iordan. Marea Moartă, este de fapt un lac. Unul foarte sărat. Dar tocmai această sărătură transformă în medicament nămolul şi apa mării. Pe vremea ocupaţiei romane, era numită Marea de Sare şi nămolul era folosit pentru alinarea durerilor de încheieturi. Cum evreii sunt un popor tipicar, în ultimile zeci de ani au dezvoltat o veritabilă industrie farmaceutică de produse de la Marea Moartă, bazată pe studii, cercetări şi rezultate.

PIELE MAI SĂNĂTOASĂ! Deşi clima din zonă nu este tocmai potrivită pentru o piele catifelată, cu siguranţă, apa şi nămolul sunt excelente în tratarea unor complicate boli de piele. Psoriazisul, boală autoimună nu periculoasă cât extrem de neplăcută vederii (despre care se spune că nu se vindecă) este ţinut atât de bine sub control cu remediile de la Marea Moartă, încât se spune că a disparut. Sunt recomandate băile de mare, câteva pe zi, sărurile făcând adevărate minuni cu leziunile provocate de înmulţirea haotică a celulelor tegumentare şi unguentele pe baza de nămol, bogat în minerale. Dermatita atopică frecventă la copii şi cauzată de atât de mulţi factori este foarte dificil de tratat, afecţiunea este o adevărată provocare pentru medici. Se recomandă climatoterapie (băi de apă şi de soare) la Marea Moartă între patru şi şase săptămâni. 70% din pacienţi prezintă o ameliorare spectaculoasă. Se pot folosi şi spălături cu apă de la Marea Moartă, dacă e prea dificilă deplasarea. Vitiligo, depigmentarea pielii, şi ea foarte neplăcută, poate fi tratată cu rezultate spectaculoase cu ajutorul cremelor şi unguentelor pe bază de nămol. În cele mai bune cazuri, depigmentarea nu mai este atât de vizibilă, iar ocazional, dispare ccomplet.

ÎNCHEIETURI MAI FLEXIBILE! Concentraţia mare de săruri din nămolul de pe fundul Mării Moarte face ca acesta să fie o adevărată binecuvântare pentru suferinzii de aproape orice fel de artrită. Se recomandă băi în Marea Moartă, autoîmpachetări cu nămol cald la nivelul articulaţiilor şi masaje medicale. Pe lângă aceste tratamente, pe care le poţi face şi în România, o vacanţă cu astfel de proceduri la Marea Moartă este ideală în tratarea bolilor articulare. Condiţiile de mediu ambient (temperaturi calde, uniforme, umiditate scăzută, pesiune atmosferică ridicată, aer bogat in oxigen) şi băile în Marea Moartă ajută foarte mult tratamentul, de multe ori medicaţia obişnuită putând fi redusă.

INIMĂ MAI PUTERNICĂ! Dacă bolile de piele şi articulare pot fi tratate cu crème, unguente şi extracte pe baza de nămol şi sare de la Marea Moartă, pentru bolile de inimă e necesar un sejur la faţa locului. Studii recente arată că timpul petrecut pe ţărmul acestei mări îmbunătăţeşte funcţia cardiacă.

Prezente în proportii mult mai ridicate decât în orice altă apă sărată din lume, mineralele sunt “autoarele” principale ale vindecărilor. Magneziul combate stresul şi retenţia de fluide, ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a celulelor şi la echilibrarea sistemului nervos. Calciul întăreşte sistemul osos, dar este eficient şi în prevenirea retenţiei de lichide şi în ameliorarea circulaţiei sangvine. Potasiul energizează organismul, ajută la hidratarea pielii, susţine activitatea cardiacă şi este crucial după exerciţii fizice intense. Bromul ajută în detensionarea muşchilor, iar sodiul e important în echilibrul fluidelor limfatice, implicit al sistemului imunitar.

Bolile care pot fi tratate la Marea Moartă sunt: artrita, reumatoida, artrita reumatoidă juvenilă, spondilartroopatii seronegative, boala Bechterew (spondilită anchilozantă), artrita psoriazică, osteoartrită, probleme cu spatele si gatul, dureri lombare cronice sau acute, fibromialgie, tendinita, bursită, astm, fibroză chistică, bronhopneumopatie cronică obstructivă, boli de inimă şi hipertensiune arteriala, reabilitare ortopedică.


Ultimile din

Mergi la SUS