RELANSARE DUPĂ 10 ANI! U650 revine pe piață! Fermierii români vor putea achiziționa, din nou, această marcă! VEZI CÂT COSTĂ UN TRACTOR!

in ExtraNews de

RELANSARE DUPĂ 10 ANI! U650 revine pe piață! Fermierii români vor putea achiziționa, din nou, această marcă, anunță Ziarul Financiar. U650 va fi cel mai ieftin tractor de pe piață, astfel încât să și-l poată permite și micii fermieri.

Preţul unui tractor U650 este de 16.000 de euro, potrivit firmei Total Gimpex, unul dintre primii dealeri care vor vinde tractorul, pe piața locală, din vara acestui an. Acesta va fi din nou cel mai accesibil tractor de pe piaţa locală, având o putere de 65 CP şi o cutie de viteze manuală cu zece trepte.

Primul lot de 25 de tractoare

Proprietarul companiei Tractorul U 650 Braşov, Atef El Said Abd El Aziz El Keleini, un om de afaceri din Arabia Saudită, spune că primul lot de piese, pentru 25 de tractoare, va fi trimis în Egipt în următoarea lună. „Deocamdată am luat decizia să trimitem componentele de aici şi să fie asamblate acolo, deoarece lira egipteană s-a devalorizat foarte mult în raport cu dolarul.

Preţul unui tractor este de 20.000 de euro, iar pe piaţa egipteană este cerere foarte mare de tractoare U 650”, a explicat acesta. Omul de afaceri spune că în prezent compania se află în căutare de ingineri ai fostei fabrici de tractoare din Braşov pentru a-i trimite în Egipt pentru a superviza asamblarea tractoarelor.

„Se vorbeşte de salarii bune, la care se oferă bonusuri de genul casă, maşină, asigurări de sănătate. Nu ne deranjează nici dacă sunt pensionari”, a precizat El Keleini. 60 de angajaţi în prezent Compania braşoveană a inaugurat în urmă cu câţiva ani o fabrică la Băicoi, unde are circa 60 de angajaţi. „Dacă acest contract va continua, vom avea nevoie de câteva zeci de angajaţi. Noi am livrat deja în ultima lună peste 50 de tractoare U 650 în Sudan, urmând să livrăm şi tractoare U 825.

Contractul cu Egiptul presupune livrarea de piese pentru asamblarea a 112 tractoare”, a mai spus omul de afaceri. Valoarea totală a contractului este de 2,2 milioane de euro. Compania braşoveană a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 2 milioane de lei. Pierderile s-au cifrat însă la 360.000 de lei.