Reglarea geamurilor termopan în funcție de regimul vară/iarnă. Informații utile, care nu se spun la instalare

in Curiozitati de

Geamurile termopan se mai dereglează cu trecerea timpului, indiferent de calitate şi  reducând din eficienţa lor şi, cu siguranţă, cei care ni le instalează nu ne spun despre aceste lucruri extrem de utile.

Dacă ai observat că ferestrele locuinței tale nu se mai închid ca și atunci când au fost montate și că se simte curent în jurul lor, înseamnă că au nevoie să fie reglate de urgenţă. Se închid mai greu datorită greutăţii  si a calării necorespunzătoare a  sticlei, ramele nu mai păstrează un unghi de 90 de grade pe partea cu mânerul, motiv pentru care canatul atinge ori de cate ori este inchis/deschis geamul.

Deschiderile se pot lasa atăt de mult încat se creează o fanta de pana la 1 cm şi este mai greu de reglat. Vă veţi întreba cum se reglează ferestrele termopan:

Nu este greu, nu vă speriaţi, dacă aveţi minime cunoștinţe poți să reglezi singur ferestrele de termopan.  Reglarea balamalelor, de multe ori nu este suficientă. Caută bulbul de pe marginea ferestrei și apoi cu ajutorul unei șurubelnițe ori a unui hexagon, încearcă să-l strângi. Astfel vei regla presiunea. Fă această operațiune la toate geamurile ca să te asigură că toate funcționează bine. Tot din acest orificiu reglezi geamul pentru vara și pentru iarnă.

Dacă lași mereu ferestrele în regim de iarnă, atunci se va forma o presiune ridicată ce va afecta cauciucul de izolare și îl va face să se degradeze mult mai repede. Dacă această strângere nu funcţionează cum ţi-ai dorit, încearca să schimbi garnitura geamului termopan sau să ungi balamalele ferestrei cu uleiuri speciale. Dacă tâmplăria s-a mişcat vei folosi un imbus ca sa calibrezi ferestrele pe verticală şi orizontală. Reglajul se face la balamale si e valabil si pentru ferestrele oscilobatante, recomandă site-ul de specialitate care vine în ajutorul nostru cu aceste sfaturi utile.

Sursa: evz.ro