Refugiul părinților cu copii bolnavi de cancer, renovat după ce 5000 de mame s-au mobilizat să strângă în 6 zile peste 100.000 de euro

in Diverse/Sanatate de

Si-a deschis porțile MagicHome, refugiul parinților cu copii bolnavi de cancer.

Clădirea, achiziționată și renovată grație inițiativei lui Vlad Voiculescu și Melaniei Medeleanu și a donației a zeci de mii de oameni inimoși, va deveni locul în care părinții se pot odihni, spăla sau mânca în perioada de tratament a copiilor, perioadă care poate fi, de multe ori, întinsă pe luni sau ani. Șederea aici va fi gratuită.

Un etaj al clădirii a fost renovat de o comunitate de Facebook, care reunește zeci de mii de mame. Comunitatea se numește LaPrimulBebe și este condusă de Atena Boca.

„Cine să înțeleagă durerea unei mame care stă pe un scaun de spital alături de copilul ei dacă nu tot o mamă? Cu o saptamână înainte să înceapă poate cea mai emoționantă campanie umanitară, campania MagicHome, mamele comunității online LaPrimulBebe au strâns rândurile și au organizat o licitație online numită #EtajulParintilor”, povestește Atena Boca.

Vreme de 6 zile, peste 5000 de mame au licitat peste 4000 de obiecte și servicii și au strâns 104.000 de euro. S-au licitat de la haine și obiecte de bebeluș, la nopți de cazare în pensiunile mamelor, la servicii de contabilitate, stomatologie, machiaje profesionale, până la timp petrecut în compania persoanelor publice – artiști, actori, staruri de televiziune. „Sore Mihalache a colindat familia care a licitat-o chiar la ea în sufragerie”, punctează Atena Boca.

Suma strânsă de mamele comunității s-a transformat într-un etaj ce îi poartă numele și culorile, etajul LaPrimulBebe.

Comunitatea LaPrimulBebe este o comunitate online de sprijin pentru mame la început de drum, cu 20 de filiale locale. Pe lângă sprijinul emoțional și informațional oferit mamelor și sutele de evenimente de educație parentală organizate pentru membrii săi, LaPrimulBebe organizează de două ori pe an, primăvara și iarna, licitații umanitare online în cadrul grupurilor sale de sprijin, de pe Facebook. Adică 6 zile, în care mamele oferă spre licitație sau cumpară obiecte și servicii, noi sau folosite. Până în prezent 1.000.000 euro au fost strânși, bani cu care au fost dotat spitale și maternități cu aparatură, s-au recondiționat secții de pediatrie, laboratoarele de oncologie pediatrică Louis Turcanu Timișoara și a fost construit un etaj în MagicHome, refugiul părinților cu copii bolnavi de cancer.

Centrul MagicHOME Fundeni a fost finalizat, la doi ani de la strângerea de fonduri ce a mobilizat peste 100.000 de oameni, şi urmează să devină funcţional din ianuarie 2020, scrie News.ro.