Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Rectificarea bugetară a fost publicată în Monitorul Oficial. Cîţu: Este o rectificare care are doua obiective: sănătatea românilor şi păstrarea capacităţii de producţie în economie

in Politic de

Rectificareabugetară aprobată de Guvern a fost publicată în Ministorul Oficial, iar ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a precizat că rectificarea are două obiective: sănătatea românilor şi păstrarea capacităţii de producţie în economie.

Rectificarea bugetară aprobată, miercuri, de Guvern a fost ublicată în Monitorul Oficial.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a explicat, într-o postare pe Facebook, că este o rectificare care are doua obiective.

”În primul rând, sănătatea românilor, iar în al doilea rând păstrarea capacităţii de producţie în economie. Chelutielile bugetare cresc pe sold cu 12.5 miliarde lei. Ministerul Muncii primeşte 8.5 miliarde lei în plus, Ministerul Sănătăţii 3.7 miliarde lei în plus şi Ministerul Afacerilor Interne 680 milioane lei pentru combaterea răspândirii infecţiei cu coronavirusul SARS-COV-2. În acealsi timp am alocat 3 miliarde lei în Fondul de Rezervă. Prin ordonanţă de rectificare bugetară am permis că aceşti bani să meargă către sănătate sau muncă fară să fie nevoie de o altă rectificare bugetară. Doar printr-o hotărâre de guvern. Am construit un buffer şi prin acest mod de distribuire al banilor economisim timp”, a scris, vineri, pe Facebook, Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, rectificarea are şi ceva atipic.

”În anii precedenţi la rectificările bugetare luau din banii alocaţi transporturilor, educaţiei, agriculturii şi chiar şi sănătatii. Noi înţelegem că o economie fară investiţii nu funcţionează. Astfel, pentru INVESTIŢII au fost alocate sume suplimentare”, a mai scris Cîţu.

Potrivit acestuia, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a primit 1 miliard de lei, -Ministerul Educaţiei 576 milioane lei, Ministerul Transporturilor a primit 135 de milioane de lei, iar Ministerul Agriculturii 100 de milioane de lei.

”Sumele au fost alocate. Acum mă voi asigura, ca şi până acum, că vom face plata la timp pentru toate aceste cheltuieli. Indiferent dacă vorbim de facturi pentru echipamente, şomaj tehnic, pensii, salarii etc”, a mai scris Cîţu.

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat, miercuri seară, după şedinţa de Guvern, că a fost adoptată o rectificare bugetară care ţine cont de noile date din economie, respectiv deficit de 6,7% şi contracţie economică de 1,9%.

Autor: News.ro

Ultimile din

Mergi la SUS